Πένθος δίχως τέλος: Έχετε αντιληφθεί τι γίνεται στο Άγιο Όρος αυτές τις μέρες;

agio oros

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη: πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τα ημερήσια κρούσματα, τις διασωληνώσεις και, δυστυχώς, τους θανάτους ν’ ανεβαίνουν συνεχώς.

Το 4ο κύμα της πανδημίας και η μετάλλαξη Δέλτα αποδεικνύονται πάρα πολύ δύσκολος «αντίπαλος» για όλα τα κράτη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση και πλείστες περιοχές της ν’ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Μία εξ αυτών είναι και το Άγιο Όρος. Ο ιερός τόπος στο 3ο πόδι της Χαλκιδικής ήταν προ εβδομάδος ο πρώτος σε κρούσματα πανελλαδικά σε αναλογία πληθυσμού, καθώς είχε 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν στο υψηλότατο 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο στενόχωρα, μια έγινε γνωστό πως κατέληξε ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα) σε ηλικία 59 ετών, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν διασωληνωμένος λόγω covid.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το thesstoday.gr, εκτός από τον πατέρα Παντελεήμονα πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμονα, ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους αυξήθηκε στα 9.

Ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος εξηγεί στο iatronet.gr ότι τα ενεργά κρούσματα σήμερα είναι περισσότερα από 30. «Ενώ ήμασταν Covid-Free για μια περίοδο 6 μηνών, από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο, ο ιός μας επισκέφθηκε ξανά», σημειώνει και προσθέτει: «Εμείς, κάνουμε όπως πάντα τον προληπτικό έλεγχο με rapid test στις πύλες εισόδου, Ουρανούπολη, Ιερισσό και Τρυπητή, και όσους βρίσκουμε θετικούς δεν τους επιτρέπουμε την είσοδο. Αλλά κάποιους δεν τους πιάνει το rapid test, χρειάζονται 2 – 3 μέρες μέχρι να εκκολαφθεί ο ιός και έτσι κάποια κρούσματα ξεφεύγουν».

Μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς…

Πηγή instanews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*