Πέλλα: Ταυτοποιήθηκαν 6 μέλη συμμορίας που αφαιρούσαν από επιχείρηση τμηματικά διάφορα αντικείμενα και μηχανήματα

peripoliko-astynomia

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πέλλας είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών από επιχείρηση στην περιοχή που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 6 ανδρών για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές, ο ένας από αυτούς είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, το βράδυ της 2ης Φεβρουαρίου, στον χώρο της επιχείρησης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με 3 από τους συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει από την επιχείρηση διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, αξίας 1.500 ευρώ. Οι 2 από τους συνεργούς του στην προσπάθεια τους να διαφύγουν απώθησαν αστυνομικό με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένου και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 οι προαναφερόμενοι 6 άνδρες, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 6 κλοπές από την παραπάνω επιχείρηση αφαιρώντας καλώδια χαλκού, διάφορα εξαρτήματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 235.000 ευρώ και προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Τα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2023 εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους. Όπως προέκυψε μέρος των κλοπιμαίων δόθηκε έναντι χρηματικής αμοιβής σε άλλο άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένας μεταλλικός κόφτης 90 εκατοστών από τον χώρο της επιχείρησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*