«Πάει προς Ρόδο και Καστελόριζο το Oruc Reis»

oruc-reis_2

Έρευνες μέχρι την Ρόδο και το Καστελόριζο πρόκειται να κάνει σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.

Σχέδια της τουρκικής πλευράς που έχουν να κάνουν με το Oruc Reis αποκαλύπτει δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

Σύμφωνα με αυτό το μεγάλο ωκεανογραφικό σκάφος, το οποίο μέχρι στιγμής εχει ερευνήσει μία θαλάσσια περιοχή πάνω από 2.000 km² έχει ως στόχο να φτάσει τον αριθμό των 15.000 km².

Όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα στόχος του είναι να φτάσει μέχρι την Ρόδο και το Καστελόριζο, φτάνοντας με τον τρόπο αυτό στα 6 μίλια από τα ελληνικά νησιά.

«Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του.

Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. 

Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω σημερινό δημοσίευμα. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*