Τζάκρη: Ερώτηση στη Βουλή για τη στήριξη του κλάδου των μισθωτών σχολικών κυλικείων

tzakri vouli

Σήμερα, καταθέσαμε, με 41 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας τη λήψη και την εφαρμογή οικονομικών μέτρων για την στήριξη του κλάδου των μισθωτών σχολικών κυλικείων.

Οι επαγγελματίες αυτοί, που βρίσκονται κοντά στην σχολική κοινότητα και φροντίζουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες παροχών τους, βρίσκονται σήμερα, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εντελώς ανοχύρωτοι και ανυπεράσπιστοι.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων, όπως η απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020, η μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1) τον Υπουργό Εσωτερικών
2) Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: «Λήψη και εφαρμογή οικονομικών μέτρων για τη στήριξη του κλάδου των μισθωτών σχολικών κυλικείων»

Κύριοι Υπουργοί,

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους μισθωτές σχολικών κυλικείων που βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται αβέβαιο με την έναρξη του σχολικού έτους καθώς ο κλάδος τους αποτελεί έναν από τους κλάδους που έχει θιγεί και θα θιγεί ακόμη περισσότερο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς όμως να έχει λάβει ως τώρα επαρκή και έμπρακτη οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση.
Κάποιοι, λιγοστοί, Δήμοι της χώρας λειτουργώντας αυτοβούλως, δέχθηκαν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους όπως την απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου, τη μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν. Όπως αντιλαμβάνεστε τα μέτρα αυτά αφορούν ένα μικρό ποσοστό μισθωτών σχολικών κυλικείων και δεν αφορά το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου.

Οι επαγγελματίες αυτοί, που βρίσκονται κοντά στην σχολική κοινότητα και φροντίζουν, στις περισσότερες περιπτώσεις να κρατούν σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες παροχών τους, ακολουθώντας πιστά την κείμενη νομοθεσία που διέπει το επάγγελμα τους, αλλά και τους υγειονομικούς κανόνες, βρίσκονται σήμερα, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που κανείς δεν μπορεί ακόμη να προσδιορίσει επακριβώς την έναρξή της ούτε να διαβεβαιώσει ότι τα σχολεία δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουν, όπως συνέβη πέρυσι, εντελώς ανοχύρωτοι και ανυπεράσπιστοι.
Η Κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά απέδειξε την ανεπάρκεια της και την έλλειψη σχεδίου για τα περίπου 10.000 σχολικά κυλικεία της χώρας μας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, όμως, ανησυχούν ότι η άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας φέτος όπως και πέρυσι μπορεί να μην είναι βιώσιμη σε σημείο που να αδυνατούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και προβληματίζονται για τον βιοπορισμό των ιδίων και των οικογενειών τους την επόμενη μέρα.

Έτσι, θεωρείται απολύτως αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα που θα αποτρέψουν την κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων όπως η απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2019-2020, η μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους,

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε και να εφαρμόσετε μέτρα οικονομικής στήριξης για τους εκατοντάδες μισθωτές σχολικών κυλικείων όπως η απαλλαγή από το ενοίκιο του 2ου τριμήνου του σχολικού έτους 2029-2020, η μείωση κατά 50% των ενοικίων για τα επόμενα δυο χρόνια και η παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λέγουν για ακόμη δυο χρόνια σε όσους το επιθυμούν ώστε να μπορέσουν αυτοί να ανταπεξέλθουν σε μια ακόμη δύσκολη και αβέβαιη σχολική χρονιά;

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*