Οπαδοί Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Το 2010 είχαν κάψει λεωφορείο με οπαδούς του ΠΑΟΚ, από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα (συγκλονιστικό video)

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται σε Έλληνες φιλάθλους. Το είχαν κάνει και το Δεκέμβριο του 2010 όταν πυρπόλησαν πούλμαν του ΠΑΟΚ αφού προηγουμένως τους επιτέθηκαν με πέτρες και τούβλα.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν τα ρεπορτάζ:

Επίθεση με πέτρες και μολότοφ δέχτηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ακολούθησαν την ασπρόμαυρη αποστολή στην πρωτεύουσα της Κροατίας για τον αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες στο ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του “Δικεφάλου”, ενώ έπεσαν και δύο μολότοφ. Κατά την επίθεση, έσπασαν τζάμια, ενώ μία κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, προκειμένου να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που οι φίλοι της ομάδας βρίσκονταν στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Το λεωφορείο σταμάτησε σε κάποιο φανάρι, εμφανίστηκαν περίπου 100 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και -όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, φίλοι του ΠΑΟΚ- μία ή δύο μολότοφ μέσα στο όχημα!

Οι επιβάτες προσπαθούσαν να εξέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο από το λεωφορείο, είτε πηδώντας από τα παράθυρα, είτε παραβιάζοντας τις πόρτες.

Η μαρτυρία οπαδού του ΠΑΟΚ που ήταν πάνω στο λεωφορείο που δέχθηκε την επίθεση.

Σταματήσαμε σε ένα φανάρι, είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά στο κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο κι εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει”.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*