Οι μισθοί των πρωταγωνιστών στις «Άγριες Μέλισσες»

agries melisses

Ποιοι ηθοποιοί παίρνουν τα περισσότερα χρήματα στη σειρά του Αnt1 που καλπάζει σε τηλεθέαση και ποιοι αποχωρούν

Από αουτσαϊντερ εξελίχθηκε σε απόλυτο φαβορί. Ο λόγος φυσικά για την καθημερινή σειρά εποχής του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες», που κόντρα σε όλες τις προβλέψεις πριν το σίριαλ βγει στον αέρα και με μια εξαιρετική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης συνεχίζει τελικά και την επόμενη σεζόν.

Την ανακοίνωση έκανε πριν λίγες μέρες και επίσημα μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η δημιουργός της σειράς Μελίνα Τσαμπάνη, που υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Πέτρο Καλκόβαλη. «Οι ετοιμασίες για την τρίτη σεζόν ξεκινούν με τις Μέλισσές μας πιο άγριες από ποτέ!» έγραψε η σεναριογράφος.

Ήταν το καλοκαίρι του 2019 όταν το κανάλι ανακοίνωνε στην καλοκαιρινή παρουσίαση προγράμματος του σταθμού τη νέα σειρά  Λίγοι τότε πίστεψαν στην επιτυχία της σειράς καθώς η επέλαση των ριάλιτι συνεχιζόταν ακάθεκτη. Από τα πρώτα επεισόδια προβολής της σειράς τον Οκτώβρη του 2019 η επιτυχία ήταν ξεκάθαρη. Και μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Δύσκολο εγχείρημα αν συνυπολογίσει κανείς το ρετρό στοιχείο σε συνδυασμό και με την επιλογή του καστ στο οποίο επιλέχθηκαν μη αναγνωρίσιμοι ηθοποιοί, με βαθιά όμως θεατρική παιδεία και κουλτούρα. Το μπάτζετ της σειράς, στην αρχή της τουλάχιστον, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, τα οποία όμως αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

Σε αντίθεση με τις «χρυσές» εποχές της ελληνικής μυθοπλασίας, οι αμοιβές στην έναρξη των «Άγριων Μελισσών» ήταν μάλλον κι αυτές σε χαμηλά επίπεδα. Και με μια μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με το παρελθόν: Η αμοιβή των ηθοποιών ήταν με μηνιαίο μισθό και όχι με το επεισόδιο, όπως γινόταν τη δεκαετία του 1990 και του 2000. Λίγο πριν την είσοδο του ευρώ στη ζωή μας, φημολογείται πως πρωταγωνιστές των κορυφαίων τηλεοπτικών σειρών (Βάνα Μπάρμπα, Απόστολος Γκλέτσος και αργότερα Χριστόφορος Παπακαλιάτης) εισέπρατταν ανά επεισόδιο ποσά που ξεκινούσαν από 3.000.000 δραχμές το καθένα φθάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και τα 10.000.000!!! Χρήματα ασύλληπτα για τα σημερινά δεδομένα. Στις «Άγριες Μέλισσες» επιλέχθηκε η μετά μνημονίου πρακτική αμοιβών στις ελάχιστες παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας. Ο μηνιαίος μισθός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ON time», οι αμοιβές της πρώτης σεζόν ήταν μεταξύ 6.000 με 8.000 ευρώ μηνιαίως για τους πιο έμπειρους ηθοποιούς της σειράς. Δηλαδή τον Λεωνίδα Κακούρη, την Κατερίνα Διδασκάλου και την Κάτια Δανδουλάκη. Για την τελευταία φημολογείται πως ίσως και να ήταν η μοναδική που είχε κλείσει συμφωνία αμοιβής ανά επεισόδιο -όπως δηλαδή τις παλιές εποχές- χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται. Μακράν την καλύτερη συμφωνία είχε κλείσει ο Γιάννης Φέρτης που ήταν η αρχική επιλογή για το ρόλο του ταξίαρχου Νέστορα, ωστόσο τελικά για προσωπικούς λόγους αποχώρησε από τη σειρά λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Στη δεύτερη κλίμακα, που κυμαίνεται από 3.000 έως 6.000 ευρώ, συμπεριλήφθηκαν οι τρεις «αδελφές Σταμίρη», Μαρία Κίτσου, Έλλη Τρίγγου και Δανάη Μιχαλάκη, μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Παύλο Ορκόπουλο. Σε αυτή την κατηγορία προφανώς και την κορυφή πλησίαζαν το πρώην ζευγάρι Ελένη – Κυπραίος.

Στην αμέσως επόμενη κατηγορία οι αμοιβές ήταν από 1.500 έως 2.500 ευρώ το μήνα ανάλογα με το πλήθος των σκηνών, ενώ όλο το υπόλοιπο καστ αμειβόταν από 600 έως 1.500 ευρώ μηνιαίως. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Τάσου Χαλκιά που υποδύθηκε σε γκεστ ρόλο τον «πατέρα Σέργιο Σεβαστό» τον Ιανουάριο του 2020 και προκάλεσε αίσθηση: «Υπάρχουν ηθοποιοί που παίρνουν 600 ευρώ το μήνα στις “Άγριες Μέλισσες”, οπότε ντράπηκα να ζητήσω λεφτά για ένα guest!». Η επιτυχία της σειράς έφερε όπως ήταν αναμενόμενο χαμόγελα στον ΑΝΤ1, αλλά και περισσότερα χρήματα στις τσέπες των πρωταγωνιστών. Οι αυξήσεις ήταν της τάξης του 20% φθάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και το 50%. Έτσι κάποιοι βρέθηκαν με μηναίο ποσό που αγγίζει ακόμη και τις 12.000 ευρώ! Πιο ευνοημένοι λέγεται πως ήταν οι τρεις αδελφές, αλλά και οι τρεις «Σεβαστοί»: Λάμπρος (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), Νικηφόρος (Αναστάσης Ροϊλός) και Κωνσταντής (Γιάννης Κουκουράκης).

Με πολύ καλή αμοιβή «πακέτο» για συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων έκλεισαν ο Βασίλης Μπισμπίκης, που είδαμε στο ρόλο του απόλυτου κακού «Μάνου Βόσκαρη», ο Αργύρης Πανταζάρας που υποδύθηκε το λαϊκό μπουζουξή «Τάκη Δοξαρά» και φυσικά εξαργύρωσε την επιτυχία του από το «Κόκκινο Ποτάμι», αλλά και η Ναταλία Τσαλίκη στο ρόλο της «Μαντάμ Κούλας» που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί στην τηλεόραση καθώς τα τελευταία δέκα είχε επιλέξει την αποχή κάνοντας επιλεκτικές εμφανίσεις στη μικρή οθόνη.

Στην τρίτη σεζόν των «Άγριων Μελισσών» αλλάζουν πολλά… Το καστ που θα παραμείνει σαφώς θα δει και μεγαλύτερες αμοιβές, ενώ κάποιοι μπορεί να φθάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις 15.000 μηνιαίως!

Ποιοι μένουν σίγουρα; Οι τρεις αδελφές, ο Λάμπρος, ο Νικηφόρος και φυσικά Δούκας και Μυρσίνη. Από κει και πέρα όλα είναι ανοιχτά και υπάρχει ήδη η σχετική φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα προς το φινάλε της σεζόν, το οποίο θα γίνει νωρίτερα από το αναμενόμενο, αρχές προς μέσα Ιουνίου λόγω της έναρξης του Euro και της μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων από τον ΑΝΤ1, θα δούμε αρκετές ολοκληρώσεις ιστοριών και των ηρώων τους.

Οι φήμες μιλούν για τέσσερις θανάτους τουλάχιστον… Τα ονόματα που έχουν ακουστεί πως δεν θα συνεχίσουν για την τρίτη σεζόν είναι η Κάτια Δανδουλάκη που υποδύεται την «Ανέτ», ο Γιώργος Γάλλος που υποδύεται τον «Μιλτιάδη», ο Γιάννης Κουκουράκης που βλέπουμε στο ρόλο του «Κωνσταντή», αλλά και ο «Μελέτης», Γιώργος Γεροντιδάκης. Όπως είναι φυσικό, για τα ονόματα αυτά δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επιβεβαίωση από το κανάλι ή την παραγωγή. Αυτονόητο είναι πως θα δούμε και πολλά νέα πρόσωπα τόσο στο πρωταγωνιστικό καστ όσο και στους δευτερεύοντες ρόλους.

Πολιτικά μηνύματα

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι «Άγριες Μέλισσες» από την επόμενη σεζόν αλλάζουν. Μπαίνουν στην περίοδο της χούντας, οπότε η σειρά θα έχει περισσότερα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα. Και όπως είναι φυσικό, θα δούμε κάποιους ήρωες να υποστηρίζουν το καθεστώς της χούντας κι άλλους να διώκονται για τις ιδέες και τα πιστεύω τους. Αυτή την περίοδο το δίδυμο των σεναριογράφων Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη βρίσκεται στην τελική ευθεία των συζητήσεων με την παραγωγή και το κανάλι για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων των «Άγριων Μελισσών», που σίγουρα θα είναι και ο τελευταίος. Τα γυρίσματα της νέας σεζόν της σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.

Ο Δούκας υπουργός της χούντας!

Καταλυτικό ρόλο θα διαδραματίσει ο «Δούκας Σεβαστός», τον οποίο υποδύεται ο Λεωνίδας Κακούρης, στον τρίτο κύκλο της σειράς. Είναι βέβαιο πως μετά την επιβολή της δικτατορίας θα ταχθεί στο πλευρό της και θα είναι «οπαδός» του καθεστώτος που έβαλε την Ελλάδα στο γύψο για επτά χρόνια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΟΝ time», ο «Δούκας Σεβαστός» δεν θα είναι ένας απλός υποστηρικτής της χούντας.

Θα τον δούμε να συνεργάζεται με το καθεστώς και να καταλαμβάνει και κυβερνητική θέση! Το πιθανότερο είναι αρχικά να τον δούμε νομάρχη Λάρισας ή περιφερειάρχη Θεσσαλίας (ως γνωστόν οι δημοτικές εκλογές είχαν και αυτές καταργηθεί και οι τοπικοί παράγοντες ήταν και αυτοί διορισμένοι), χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε ακόμη και υπουργό σε μια κυβέρνηση της χούντας!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*