Οι κλακαδόροι μίας στημένης επιτροπής

eea porisma paok

Αφού είδαμε και τους αγώνες του Τσουλού, ήρθε η ώρα να μπλογκάρουμε για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Μία κατάσταση που πλέον είναι ξεκάθαρα αστεία.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας για το sdna.gr.

Ακούσαμε επιχειρήματα, είδαμε πρακτικές, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Απομένει να δούμε αν αυτή η επιτροπή θα αποφασίσει με γνώμονα το νομικό πλαίσιο της χώρας ή θα δεχτεί κυβερνητικές παρεμβάσεις, κάτι που συνέβη ξεκάθαρα με την ΕΕΑ.

Ακούσαμε τον ΠΑΟΚ να επιχειρηματολογεί με βάση το εταιρικό δίκαιο, να αναλύει τα κενά που είχε η εισήγηση της ΕΕΑ, το γιατί δεν έπρεπε να ληφθεί ως απόφαση αλλά ως πρόταση, το γιατί το CAS επέστρεψε την υπόθεση πίσω.

Από την άλλη ακούσαμε τον Ολυμπιακό να επιχειρηματολογεί εκθειάζοντας την ΕΕΑ που ο Αυγενάκης έστησε, αλλά να μην έχει κανένα νομικό πάτημα για τα όσα λέει. Εικασίες, εντυπώσεις, λάσπη και ότι πιάσει.

Σε κάποια φάση η Σουλούκου επικαλέστηκε τον Γεωργίου, τον οποίο χαρακτήρισε και πρόεδρο του Απόλλωνα Σμύρνης, για την περιβόητη παπαριά που είχε ξεστομίσει για τις θυγατρικές. Η Σουλούκου βέβαια ξέχασε να πει πως την επομένη τον έδιωξαν κακήν κακώς από την ομάδα, θέλοντας να διατηρήσουν οι άνθρωποι ένα επίπεδο.

Ένας από τους δικηγόρους του Ολυμπιακού είπε πως ο ΠΑΟΚ μέσα στο 19΄, κέρδισε δύο φορές την Ξάνθη. Το άκουσαν κάποιοι στο Χαριλάου και σκιάχτηκαν μη τυχόν και ανοίξει καμία κουβέντα για τους δέκα σερί μπουλκουμέδες. Και οι πονηρούληδες, δεν είπαν πως η Ξάνθη είναι αήττητη απέναντι στον ΠΑΟΚ το 2020.

Μία στημένη επιτροπή και μία δικηγορική ομάδα που παλεύει να πείσει για την ανεξαρτησία της. Εννοείται βέβαια πως δεν είχαν καμία απάντηση στο πως αυτή η επιτροπή σοφών προχώρησε την πώληση της ΠΑΕ Ξάνθης στον ομογενή επιχειρηματία Μπιλ Πάπα.

Ένα από τα επιχειρήματα που μου εμφανίστηκαν από κάπου, είναι πως ο ΠΑΟΚ πουλούσε εισιτήρια για το Ξάνθη – ΠΑΟΚ από την Τούμπα. Βρε βόδια, σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια που παίρνει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ τα πουλάει στη Τούμπα. Τι ακριβώς πρέπει να κάνει δηλαδή; Να κλείνει ραντεβού στη πλατεία Ναυαρίνου και να τα δίνει χέρι – χέρι;

Δεν γνωρίζω τα μέλη της επιτροπής που δικάζει, δεν γνωρίζω την ηθική τους υπόσταση, όμως να μου επιτρέψουν να καταγράψω πως η εμπειρία μου λέει πως δεν δικάζουν με νομικά κριτήρια. Και οι προκάτοχοί τους έκαναν το απίστευτο, να μη δικάσουν απλά. Έκαναν την απόλυτη αλητεία και προφανώς όταν εκτέθηκαν από το CAS, πήγαν σπίτια τους.

Όλο το παιχνίδι βέβαια γίνεται για έναν απλό λόγο. Δεν είναι ούτε η λάσπη στον ΠΑΟΚ, ούτε η ρετσινιά, ούτε τίποτα τέτοιο. Αυτό είναι απλό για τους συγκεκριμένους. Έχουν τα ΜΜΕ, έχουν λοβοτομημένο κοινό, έχουν μία κοινή γνώμη που δεν εμβαθύνει για να βγάλει συμπεράσματα. Η λάσπη ρίχνεται καθημερινά.

Το θέμα με αυτούς πάντα είναι να παρανομούν και να μην υπάρχει τίποτα να τους σταματά. Τους πειράζει πχ αν η Ξάνθη παίζει το παιχνίδι στα ίσια. Δεν τους πειράζει ο Θοδωρής και ο Αλέξης.

Και με έναν Ιβάν ξενερωμένο, είναι προφανές πως το παιχνίδι γίνεται πιο απλό για αυτούς. Η στόχευσή τους είναι αυτή.

Εγώ δεν προδικάζω το αποτέλεσμα, υπάρχει άλλωστε απίστευτο έλλειμμα εμπιστοσύνης από την πλευρά μου αλλά και απ όλους τους Βόρειους. Θεωρούμε πως πλέον δεν υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός στους θεσμούς και πως άπαντες νομίζουν πως μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπάνω για να τους εκφυλίσουν περισσότερο. Μέχρι που μια μέρα, θα γίνει το μπαμ. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*