Ο Κασσελάκης σε γραμμή Πολάκη – «Η πιο μνημονιακή απόφαση του Τσίπρα το μαξιλάρι των 37 δισ.»

Με χθεσινή του παρέμβαση πάντως, ο πρόεδρος του κόμματος επιτέθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το θέμα της φορολογίας και του μαξιλαριού των 37 δισ. ταυτιζόμενος με την γραμμή στελεχών όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Νίκος Παππά.

«Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το μαξιλάρι του κ.Τσακαλώτου», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη. Με αυτό τον τρόπο ο Στέφανος Κασελάκης ταυτίζεται με σειρά στελεχών όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Γιώργος Τσίπρας αλλά και ο Νίκος Παππάς που έχουν μιλήσει για λανθασμένη απόφαση και υπερφορολόγηση που στοίχισε εκλογικά το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια σημαντική πολιτική και στρατηγική διαφωνία με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Στο ζήτημα του μαξιλαριού ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης αναίρεσε χθες και την δική του τοποθέτηση, δυο μόλις εβδομάδες πριν, στο συνέδριο του Economist. «Η S&P αναφέρεται επίσης στο τωρινό 37 δις ταμειακό απόθεμα ως «πολύ μεγάλη ρευστότητα» για το μέγεθος της οικονομίας. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με Υπουργό Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε αφήσει 37 δις στα ταμεία το 2019, και τότε η οικονομία ήταν μικρότερη από σήμερα», έλεγε από το βήμα του συνεδρίου. Αναφορά που είχε μάλιστα σχολιαστεί ως άνοιγμα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πρόκειται επίσης για μια σαφή απόσταση από μια κεντρική κυβερνητική επιλογή του Αλ. Τσίπρα ο οποίος δήλωνε το καλοκαίρι του 2020: « Για το μαξιλάρι, δείγμα και αποτέλεσμα της εντιμότητας, της νοικοκυροσύνης, του σεβασμού στα λεφτά του λαού, και της πρόνοιας για το σήμερα και το αύριο της χώρας, μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε. Κι αυτό οφείλουμε να το εξηγούμε στους πολίτες και όχι να αποτελεί στοιχείο αυτοκριτικής».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*