Ο Αυγενάκης δήλωσε στο parapolitika fm του Μαρινάκη και στην εκπομπή του Κων. Μπόγδανου ότι η αθλητική οικογένεια διψά για διαφάνεια!!!

bogdanos-parapolitika

Η σωστή διαχείριση και του τελευταίου ευρώ είναι υποχρέωσή μας κι αυτό δεν θα γίνει με άλλο τρόπο παρά μόνο όταν ξέρουμε τι έχουμε , τι ανάγκες υπάρχουν και πως λειτουργούμε έτσι ώστε να υπάρξει σωστή ανάπτυξη όλων των αθλημάτων χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «οι προηγούμενοι υπουργοί, μέχρι και εγώ στο ξεκίνημά μου, δεν ξέραμε τίποτα παραπάνω πέρα από τον αριθμό των αθλητικών ομοσπονδιών που έχουμε στη χώρα μας».

«Δεν ξέραμε τι ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έχουμε, δεν ξέραμε με ποιο τρόπο κατανέμονται οι χρηματοδοτήσεις παρά είχε διαμορφωθεί ένα πλαίσιο και ανάλογα με τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια που είχε ο Χ υπουργός στον εκάστοτε πρόεδρος της Ομοσπονδίας γινόταν κάτι τις παραπάνω ή κάτι λιγότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «η αθλητική οικογένεια διψά για ποιότητα, για τάξη, για διαφάνεια άρα έχουμε υποχρέωση να τρέξουμε πολλά πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο άρα στους 16 μήνες που βρίσκομαι στο τιμόνι του υπουργείου Αθλητισμού είμαι σε θέση να σας πω ότι γίνανε πράγματα παράλληλα».

Τέλος ανέφερε «Σήμερα έχουμε 5.344 σωματεία όλων των αθλημάτων που έχουν προεγγραφεί στο αθλητικό μας μητρώο όμως από τον έλεγχο που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζεται είναι χαοτική, είναι τραγική. Έχουμε μόλις 117 σωματεία νόμιμα και σε αγωνιστικό και σε οικονομικό επίπεδο. Η απόφαση μας είναι θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να τακτοποιηθούν, να είναι νόμιμα, να ενισχυθούν οικονομικά».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*