Νέο όχι από Άννα Καραμανλή: Δε θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ακόμα και αν μπει κομματική πειθαρχία

«Η ψήφιση του πολιτικού γάμου πάει μαζί με την τεκνοθεσία και αυτό θα επιφέρει αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, κάνοντας λόγο για κόκκινες γραμμές και ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχω καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα το έκανα όποιος και αν το έφερνε. Προσεγγίζω το θέμα καθαρά συνειδησιακά, πιστεύω στο πρότυπο, στην πυρηνική οικογένεια, στον πατέρα και τη μητέρα. Αύτη είναι η στάση ζωής μου, δέχομαι την άλλη άποψη αλλά επιθυμώ και οι άλλοι να δέχονται τη δική μου και να μην στοχοποιούνται άνθρωποι που έχουν άλλη άποψη. Το να σε αποκαλούν οπισθοδρομικό, ακροδεξιό, ομοφοβικό σημαίνει ότι και το 50% της κοινωνίας είναι ομοφοβικοί, οπισθοδρομικοί και ακροδεξιά και δεν είναι έτσι», τόνισε σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Η βουλευτής της ΝΔ είπε ακόμη ότι «το Σύνταγμα δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε α λα καρτ. Το Σύνταγμα λέει ότι ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση. Συνειδησιακά και με βάση τα πιστεύω μου, γιατί ακούω και την κοινωνία, αυτός είναι ο ρόλος μου είμαι η φωνή κάποιων ανθρώπων, και την εκκλησία. Η εκκλησία εκφράζει άποψη για θέματα που αφορούν την οικογένεια και είναι δικαίωμά της. Άκουσα και τον Ιερώνυμο. Επειδή κάποιοι ιεράρχες έβγαλαν κάποιες κορώνες, πρέπει να εκφράζουμε τη διαφωνία μας ήρεμα».

«Δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική προτίμηση κάποιου ούτε το τι κάνει στο κρεβάτι του. Εγώ δεν θέλω να υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2. Θα μπορούσαν να ρυθμίζονται κάποια θέματα μέσα στο σύμφωνο συμβίωσης και όταν ο βιολογικός γονέας “φύγει” από τη ζωή, να μπορέσει να περάσει η αναδοχή στον σύντροφο γιατί κατανοώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που είχαν αποκτήσει παιδιά από τον γάμο τους τον κανονικό, πριν γίνουν ομοφυλόφιλοι, και αυτά είναι παιδιά, πρέπει να το δούμε. Θα Θα το καταψηφίσω έτσι και αλλιώς, με σεβασμό στην άλλη άποψη» κατέληξε η κυρία Καραμανλή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*