Μητσοτάκης: Τρία κριτήρια για την επιλογή του νέου υπουργικού συμβουλίου

Στη συνέντευξή του στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε μερικά νέα στοιχεία για το πώς σκέφτεται το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον οι πολίτες τον επιλέξουν για πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, επανέλαβε τη δέσμευσή του για περισσότερες γυναίκες σε υπουργικές θέσεις, ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσει το σύστημα… κυκλικής μετακίνησης κυβερνητικών στελεχών. Μπασκετικά rotation.

H πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εναλλαγή προσώπων και ένταξη περισσότερων γυναικών στο υπουργικό συμβούλιο είναι γνωστή, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον ρόλο που θα παίξει η εκλογική επίδοση των υποψηφίων στην τελική του κρίση, αναφέροντας ότι το βασικό του κριτήριο για την υπουργοποίηση είναι το να «μπορεί να κάνει την δουλειά»:

«Το επόμενο υπουργικό θα έχει περισσότερες γυναίκες, θα υπάρχει μεγάλη εναλλαγή θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο υπό την προϋπόθεση ότι θα μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός. Θέλω να ξέρω ότι ο άνθρωπος που θα τοποθετήσω σε μια θέση θα μπορεί να κάνει την δουλειά. Δεν μετράει τόσο πολύ στο μυαλό μου η σταυροδοσία. Αυτές οι κάλπες είναι με λίστα και όχι με σταυρούς. Η πρόθεσή μου είναι να υπάρξει σημαντικό rotation».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σχήμα που θα επιλέξει για τη νέα κυβέρνηση, με τον ίδιο στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη νίκη της ΝΔ, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha να έχει προαναγγείλει μηχανισμό παρακολούθησης και αξιολόγησης της προεκλογικής δραστηριότητας στελεχών, αποκαλύπτοντας πως το κριτήριο του πόσο «έτρεξαν» τα στελέχη στη δεύτερη κάλπη θα είναι καθοριστικό για την τελική του επιλογή, ενώ παράλληλα δήλωσε πως είναι περιορισμένη η πιθανότητα παραμονής στο ίδιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*