Μητσοτάκης: Σε νέο μνημόνιο η χώρα αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεται

“Αν ο κ. Τσίπρας επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά που υπόσχεται η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο”, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Χρυσούπολης Καβάλας.

“Ο κ. Τσίπρας με πολύ μεγάλη άνεση μπορεί να λέει σήμερα, ότι θα σας μειώσω τους φόρους, θα σας χαρίσω όλα τα δάνεια, θα σας δίνω και δωρεάν σπίτια και όλα αυτά κοστολογούνται περίπου σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ μαζεμένα στην τετραετία. Αν επιχειρούσε να κάνει έστω και τα μισά από αυτά η χώρα θα ξαναβρισκόταν σε νέο μνημόνιο. Αλλά βέβαια ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να κερδίζει για αυτό και τάζει τόσα πολλά”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μία ομάδα μαθητών συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη και ένας εξ αυτών, ο Άρης, πήρε το λόγο και ρώτησε τον πρωθυπουργό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στην ανάπτυξη των περιφερειών.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των μαθητών και αφού σημείωσε ότι το βλέμμα του είναι στραμμένο στους νέους και το μέλλον που μπορούν να έχουν, αναφέρθηκε στην απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ.

“Εδώ η κεντρική λεωφόρος της Χρυσούπολης είναι η λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:”Το λέω αυτό γιατί εσείς οι νεότεροι πρέπει να θυμάστε ότι πριν από 40 τόσα χρόνια ένας φωτισμένος ηγέτης πήρε τότε την απόφαση, κόντρα σε αυτό το οποίο πίστευε και ήθελε η πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Θυμάστε, τότε, γίνονταν συγκεντρώσεις, “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” και πήρε την απόφαση και έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και ήταν η πιο σημαντική απόφαση για το μέλλον της χώρας που ελήφθη από οποιοδήποτε πολιτικό από τη μεταπολίτευση και μετά. Και εμείς καλούμαστε τώρα αυτή την απόφαση να την υλοποιήσουμε και όχι μόνο να παραμείνουμε στην Ευρώπη, γιατί δώσαμε τον αγώνα το 2015 να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη. Θυμάστε πόσο κοντά φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Έρχονται κάτι Βαρουφάκηδες τώρα και μας θυμίζουν τις χειρότερες μέρες των προηγούμενων. Και θέλουν και πάλι να ξανακυβερνήσουν. Τους λέμε, ευχαριστώ δεν θα πάρουμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, ακόμα, πως η Νέα Δημοκρατία σήμερα ακολουθεί την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στη Χρυσούπολη ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό δρόμο μπήκε σε καταστήματα χαιρέτησε καταστηματάρχες και πελάτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Μεταξύ των κατοίκων που τον υποδέχτηκαν ήταν και ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στο κέντρο της Καβάλας όπου έκανε βόλτα και απευθύνθηκε σε κατοίκους που συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχτούν.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με απολυμένους από τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με το αίτημα για επαναπρόσληψή τους.

«Ο Τσίπρας ζητά να του δώσουν “ανοχή” – Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε, δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το 2015»

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τα εξής

«Το ζητούμενο είναι απλό: Αν θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία προκοπής ή αν θα γυρίσουμε πίσω. Αν θα συνεχίσουμε να μειώνουμε φόρους και εισφορές ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης. Αν θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις συντάξεις ή αν οι συντάξεις σας θα μένουν δέσμιες του νόμου Κατρούγκαλου και της προσωπικής διαφοράς που άλλοι ψήφισαν. Αν θα εξακολουθούμε να φυλάμε τα σύνορά μας και να επεκτείνουμε το φράχτη στον Έβρο ή θα κάνουμε τη χώρα “ξέφραγο αμπέλι”. Αν η φωνή μας θα εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στην Ευρώπη, πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, και όχι ως ουραγοί και επαίτες, όπως ήμασταν το 2015.

Και αν θα έχουμε τελικά μια σταθερή κυβέρνηση ή αν θα καταλήξουμε σ’ ένα κυβερνητικό αλαλούμ μιας δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης, μιας κυβέρνησης των ηττημένων, όπου θα ξαναβρούν θέση -προσέξτε- στο τραπέζι της εξουσίας, όχι μόνο ο κ. Τσίπρας, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης με το ωραίο σχέδιό του. Δεν θα πληρώνεστε πια σε ευρώ, σε “Δήμητρες” θα πληρώνεστε. Και απ’ αυτούς ο κ. Τσίπρας αν δεν ζητάει στήριξη, λέει: “τουλάχιστον να μου δώσουν ανοχή”.

Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε. Δεν θα πάρουμε, δεν θα ξαναζήσουμε αυτά που ζήσαμε το ’15. Γυρίσαμε σελίδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά. Παρουσίασα χθες το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Για το πώς οραματίζομαι μια Ελλάδα -είπε ο Πρόεδρος πριν, την Ελλάδα της Ευρώπης. Μια Ελλάδα, η οποία θα γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα σε όλα.

Με καλύτερους μισθούς για τον ιδιωτικό τομέα, για το δημόσιο τομέα. Για πρώτη φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι, από 1/1/24, θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις απολαβές τους.

Για μια Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, για μια Ελλάδα ψηφιακή, για μια Ελλάδα πράσινη, για μια Ελλάδα η οποία θα εξασφαλίζει τη δική της ενεργειακή αυτάρκεια. Και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό, εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει η Περιφέρειά σας ενεργειακός κόμβος κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για τη χώρα μας, για την ενεργειακή ασφάλεια όλης της Ευρώπης. Για το πώς θα εξασφαλίσετε φθηνή ενέργεια από γεωθερμία, για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, για τα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία γίνονται σε όλη τη χώρα και ειδικά στη δική σας την Περιφέρεια

 

«Δικαιώθηκαν αυτοί που πήραν δύσκολες αποφάσεις – Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα διακυβέρνησης εκτός της ΝΔ»

Ας έρθουμε, λοιπόν, να μιλήσουμε για αυτά και ας μιλήσουμε πολιτισμένα και χωρίς τοξικότητες. Και χωρίς φωνές, και χωρίς κραυγές. Εγώ αυτό επιδιώκω πάντα στην προεκλογική περίοδο. Εμείς δεν φοβόμαστε τη σύγκριση, φίλες και φίλοι. Δεν φοβόμαστε τη σύγκριση, γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι κάναμε εμείς τέσσερα χρόνια και τι έκαναν οι προηγούμενοι.

Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας. Η Ελλάδα χρειάζεται δύο πράγματα: Χρειάζεται ανάπτυξη, καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς -θα την έχετε με τη Νέα Δημοκρατία. Και χρειάζεται σταθερότητα ο τόπος, για να αποκρούουμε όλες τις προκλήσεις και τις επιβουλές κάποιων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι μόνο αν έχουν μια ισχυρή Ελλάδα απέναντί τους θα κάτσουν φρόνιμα».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*