Μητσοτάκης: Αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση τώρα εκλογές 15αύγουστο με απλή αναλογική

mitsotakis

Για κυβέρνηση στην οποία θα υπάρχουν τεχνοκράτες αλλά και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους, μιλά ο επικεφαλής της ΝΔ.

«Το ματς ξεκινάει από την αρχή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κάλπη εκείνη τη μέρα, όπως είπε, «θα είναι άδεια, δεν θα είναι μισογεμάτη από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» και έκανε έκκληση στους πολίτες για μαζική συμμετοχή.

«Το αποτέλεσμα δεν είναι προεξοφλημένο, η νίκη και η ισχυρή εντολή δεν είναι δεδομένες», σημείωσε και παρότρυνε τα γαλάζια στελέχη «να μην προεξοφλούν το τελικό αποτέλεσμα και να διεκδικούν μέχρι τέλους την ψήφο των πολιτών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανήλθε στην ανάγκη ισχυρής εντολής «για να αποφύγουμε τις περιπέτειες. Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά».

Σκοπός της ΝΔ στις ευρωεκλογές, όπως είπε, «ήταν μια καθαρή νίκη. Η εικόνα που αποκόμισα εγώ δεν ήταν μόνο των δημοσκοπήσεων αλλά της κοινωνίας. Έβλεπα ένα κύμα αντίδρασης προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Τσίπρα προσωπικά και μια διάθεση απόρριψης μιας κακής κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει να «συμπαρατάσσονται με τη ΝΔ δυνάμεις και πολίτες που δεν ανήκαν παραδοσιακά στον χώρο της κεντροδεξιάς», ενώ στην ερώτηση για την κυβέρνηση που θέλει να φτιάξει, απάντησε:

«Τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο από υποψήφιους βουλευτές που διεκδικώντας τον σταυρό ξεφεύγουν από την κεντρική γραμμή, κάνουν υπερβολές, προεξοφλούν υπουργοποίηση για να εξασφαλίσουν σταυρό. Επειδή έχω γνώση, να προειδοποιήσω ότι δεν υπάρχουν υπουργοί έτοιμοι. Δεν θεωρώ νομιμοποιητική βάση για να γίνει κάποιος υπουργός να είναι πρώτος στην εκλογική του περιφέρεια. Θα κάνω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Ενδέχεται να αξιοποιηθούν πολιτικά στελέχη από άλλους χώρους, χωρίς να υπάρχει κοινοβουλευτική συμφωνία. Δεν μιλάμε για κοινοβουλευτικές συμπράξεις. Μιλάμε για πολιτικούς συμβολισμούς και ικανότητα αξιοποίησης χαρτοφυλακίων. Θα έχει και τεχνοκράτες. Δεν στέκομαι τόσο στο μέγεθος όσο στη σύνθεση των προσώπων όσον αφορά την κυβέρνηση».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*