Τζάκρη: Δέσμευση Καραμανλή για την απρόσκοπτη υλοποίηση της συνοριακής διάβασης- τελωνειακού σταθμού στους Προμάχους

tzakri promahoi

Κατά την συζήτηση, χθες, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, της Επίκαιρης Ερώτησής μου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για την υλοποίηση της συνοριακής διάβασης – τελωνειακού σταθμού στους Προμάχους και την κατασκευή της οδικής αρτηρίας που θα συνδέσει τους Προμάχους με το Μαιντέν, απέσπασα την δέσμευση του Υπουργού για την υλοποίηση τόσο της σύστασης του νέου αυτού συνοριακού σημείου διέλευσης, όσο και της οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τους Προμάχους και το Μάιντεν.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι θα δώσει εντολή στα στελέχη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» να προχωρήσουν στην διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών για την ολοκλήρωση των μελετών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Η δέσμευση του κυρίου Καραμανλή αποτελεί τη δεύτερη δέσμευση κυβερνητικού στελέχους – και μάλιστα συναρμοδίου Υπουργού- για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου που αποσπά η κυρία Τζάκρη μετά την κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Νίκου Δένδια ότι «η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την υλοποίηση της συνοριακής διάβασης- τελωνείου στους Προμάχους θα υλοποιηθεί στο έπακρο.

➡️ Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλει καθοριστικά στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Πέλλας και παράλληλα με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα μπει σε μια νέα εποχή με την αξιοποίηση επιτέλους της δυναμικής που της προσδίδουν τόσο η γεωγραφική της θέση όσο και το τεράστιο πολιτιστικό της κεφάλαιο.

​❕Θα πρέπει όμως, επειδή έχει χαθεί ήδη ένας χρόνος χωρίς να έχει γίνει τίποτα, οι διαδικασίες να επισπευστούν, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου.
Θα παρακολουθώ από κοντά την εξέλιξη του.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ: ⤵️

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*