Μέχρι τέλος του χρόνου το νομοσχέδιο για το γάμο των οµόφυλων ζευγαριών

Πριν από το τέλος του χρόνου θα έλθει στη Βουλή, σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της «Απογευµατινής» της Κυριακής, το πολυσυζητηµένο νοµοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νοµιµοποίηση του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών και στη χώρα µας.

Τις τελευταίες εβδοµάδες, οι σχετικές παρεµβάσεις συζητήθηκαν επανειληµµένως στο Μέγαρο Μαξίµου µεταξύ του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του και πλέον το θέμα βρίσκεται στο στάδιο των τελικών εισηγήσεων.

Με βάση τους κεντρικούς άξονες του πλαισίου το οποίο επεξεργάζονται οι πρωθυπουργικοί επιτελείς, ο γάµος των οµόφυλων ζευγαριών θα αποτελεί πια µια κοινωνική πραγµατικότητα, στα πρότυπα των όσων ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, µε τις αντίστοιχες τελετές να λαµβάνουν χώρα στο σύνολο των κατά τόπους δηµαρχείων της επικράτειας και µε τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που ισχύουν και για τις περιπτώσεις των ετεροφυλόφιλων πολιτών.

Τι θα προβλέπεται για την τεκνοθεσία

Στον αντίποδα, σύµφωνα µε το κυρίαρχο για την ώρα σκεπτικό, προβλέπονται µια σειρά από περιορισµούς σε ό,τι αφορά το έτερο µεγάλο αίτηµα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αυτό δηλαδή της τεκνοθεσίας. Συγκεκριµένα, σε αυτή τη χρονική στιγµή φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο της επέκτασης και για τους άνδρες της κείµενης νοµοθεσίας η οποία αφορά τη δυνατότητα µιας γυναίκας να προχωρά στην υιοθεσία ενός παιδιού, χωρίς να ανοίγει -σε επίπεδο θεσµών- τουλάχιστον ο δρόµος για την κίνηση των αντίστοιχων διαδικασιών για τα οµόφυλα ζευγάρια, που είτε θα προχωρήσουν σε γάµο είτε θα προτιµήσουν το σύµφωνο συµβίωσης.

∆ηλαδή ένας άνδρας, όπως ισχύει σήµερα αποκλειστικά και µόνο για τις γυναίκες, θα µπορεί από δω και στο εξής να υιοθετεί κατά µόνας ένα παιδί, αλλά το µέτρο αυτό δεν θα µπορεί να εφαρµοστεί σε αυτή τη φάση σε οµόφυλα ζευγάρια, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες που έχουν επιλέξει να οδηγηθούν σε γάµο, µε βάση το δικαίωµα που θα τους παρέχει ο νέος νόµος. Η τακτική αυτή αποφασίστηκε δεδοµένων των πολύπλοκων παραµέτρων της υπόθεσης αυτής και των θεσµικών προβληµατισµών που εξέφραζαν όλο αυτό τον καιρό συνοµιλητές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Οι αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας

Το Μέγαρο Μαξίµου θα κληθεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας που θα υπάρξουν µε µαθηµατική ακρίβεια κατά την κατάθεση στη Βουλή του πολυσυζητηµένου νοµοσχεδίου για τη νοµιµοποίηση του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών

Πλέον, και µετά τη γνωστοποίηση των παραµέτρων του νέου νόµου, το Μέγαρο Μαξίµου θα κληθεί να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιδράσεις που θα υπάρξουν µε µαθηµατική ακρίβεια κατά την κατάθεσή του στο Κοινοβούλιο, αλλά και τη στιγµή της ψήφισης από τους κόλπους της δεξιάς πτέρυγας. Το πλέον ενδεικτικό παράδειγµα είναι ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος χωρίς περιστροφές δήλωσε πως δεν θα υπερψηφίσει τις εν λόγω διατάξεις, ενώ αναλόγως προβληµατισµένοι εµφανίζονται και άλλοι «γαλάζιοι» βουλευτές, όπως ο υφυπουργός Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Θάνος Πλεύρης και µια σειρά εκπροσώπων της περιφέρειας. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς και µια σειρά κοινοβουλευτικών στελεχών που συνοµιλούν σταθερά µαζί του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*