Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα

Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη των στελεχών της ομάδας Αχτσιόγλου, εξετάζοντας τις επόμενες κινήσεις τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες το αργότερο την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποχωρήσει η ομάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν οι 10 βουλευτές για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι επτά της τάσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Πέτη Πέρκα και ακόμα ένα όνομα-έκπληξη, ενώ επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

Παράλληλα, δεν είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί άμεσα νέο κόμμα, καθώς στις ευρωεκλογές υπάρχει η δυνατότητα της λίστας και δεν χρειάζεται η κάθοδος κόμματος.

«Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «έξι συν έξι», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι «η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις». Τονίζουν ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης» και πως «υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Καταληκτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*