Μαθήτριες κέρδισαν σε διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ και δώρισαν απινιδωτή στην Τροχαία

Οι μαθήτριες Μαριάνθη Θόδος, Φρόσω Μπασά και Αριστιάνα Ταλούρη αποτέλεσαν την ομάδα που εκπροσώπησε το 16ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023», σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ο οποίος πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο Πλανητάριο-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Στον διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 81 σχολεία και περισσότεροι από 300 μαθητές όλων των βαθμίδων Γενικής Εκπαίδευσης, Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία των λυκείων και ως βραβείο τούς διατέθηκε ένας εξωτερικός απινιδωτής.

Οι μαθήτριες, δεν αρκέστηκαν στην αναγνώριση αυτή της εκπαίδευσής τους να σώζουν ζωές και προχώρησαν σε ακόμη μία πράξη αγάπης, δωρίζοντας τον απινιδωτή-«έπαθλο» στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η τελετή παράδοσης του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προς τις τρεις μαθήτριες και τους συνοδούς καθηγητές για τη δωρεά και δήλωσε ότι η ευαισθητοποίηση των μαθητριών προάγει την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους.

Ο εξωτερικός απινιδωτής καταχωρήθηκε στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES και τοποθετήθηκε στο Γραφείο Αξιωματικού Υπηρεσίας της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης (Οδός Μαργαροπούλου 26) για είναι διαθέσιμος για το κοινό όλο το 24ωρο.

Ο διαγωνισμός «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP» διοργανώνεται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εκπαίδευσης μαθητών/μαθητριών (όλων των βαθμίδων) στην ΚΑΡΠΑ σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.

Το «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2023» είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εκπαίδευσης μαθητών/μαθητριών -όλων των βαθμίδων- στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση θυμάτων από καρδιακή ανακοπή, το οποίο διοργανώνει και υλοποιεί η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», με έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και με την εθελοντική συμμετοχή περισσότερων από 100 πιστοποιημένων εκπαιδευτών.

Πηγή ΑΜΠΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*