ΕΚΑΒ: Ενεργή συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς – Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Γιαννιτσά και Έδεσσα τη Δευτέρα 16/10

Το ΕΚΑΒ με ενεργό συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. #worldrestartaheart. Αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση για την καρδιακή ανακοπή. «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή»

Το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια της «Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» στις 16 Οκτωβρίου 2023, προσκαλεί τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα σε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την πληροφόρηση, την εκπαίδευση αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την εξέχουσα σημασία της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) αλλά και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την επιβίωση των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε συνδυασμό με πρακτικές ασκήσεις σε σταθμούς δεξιοτήτων με τη χρήση προπλασμάτων και εκπαιδευτικών Απινιδωτών. Παράλληλα, θα ενημερώνουν τους πολίτες τόσο για την αναγκαιότητα των βασικών γνώσεων κατά την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων όσο και για τον ρόλο, τη λειτουργία αλλά και τον ευρύτερο τρόπο της πανελλαδικής δραστηριοποίησης του ΕΚΑΒ ως του μοναδικού επίσημου φορέα παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του ΕΚΑΒ για τους πολίτες, σχετικά με την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς», έχει ως εξής:

Γιαννιτσά
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, από ώρα 10:00 έως 15:00 στον «Κεντρικό Πεζόδρομο των Γιαννιτσών».

Έδεσσα
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, από ώρα 09:00 έως 15:00 στην περιοχή «Μικρά Καταρρακτάκια».

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.),
Κεντρική Υπηρεσία: Τέρμα Οδού Υγείας, 11527 Αθήνα, Αττική.
T.: (+30) 213 214 3000, email: ekab@ekab.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*