Μαγειρίτσα με συκωτάκια ή με μανιτάρια; Έχουμε και απ’ τις δύο, σε συνταγή Σωτήρη Ευαγγέλου

Ο executive chef του Makedonia Palace, σταθερός θεματοφύλακας της ελληνικής κουζίνας, Σωτήρης Ευαγγέλου, δείχνει σε δυο βίντεο τις διαφορετικές βερσιόν για τη σούπα της Ανάστασης. Οι συνταγές του είναι «εγγύηση», όπως και όλες όσες ανεβάζει στο Κουζίνα Ala Grecque, το κανάλι του στο YouTube για το οποίο παίρνετε και μια γεύση μέσω της σελίδας στο Instagram του σεφ. Αν σας αρέσει η καλή ελληνική κουζίνα και μάλιστα με την αξιοπιστία που προσδίδει στις συνταγές η εμπειρία του σπουδαίου σεφ, ακολουθήστε τον.

Οι ιδέες του είναι η μια νοστιμότερη από την άλλη και τα βίντεο σαφέστατα και περιγραφικά όσο πρέπει.

Συνταγή για κλασική μαγειρίτσα με συκωτάκια του Σωτήρη Ευαγγέλου

Υλικά: 1 αρνίσια συκωταριά, 300 γρ. έντερα, 1 ξερό κρεμμύδι, 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μαρούλι, 1 ματσάκι άνηθο, ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι δυόσμο, 100 γρ. ρύζι, 80 ml λευκό κρασί, 160 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο: 3 αυγά, 2 λεμόνια, ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι

Σε νερό που βράζει ζεματίζετε το συκώτι, την καρδιά, τη σπλήνα, τους νεφρούς και τα έντερα. Μετά από 5’ 6’ λεπτά τα αφαιρείτε και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα κόβετε σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε και τη συκωταριά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσουν και να καραμελώσουν. Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα με τα συκωτάκια. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί, στη συνέχεια ρίχνετε το κρύο νερό και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σούπα να βράσει για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαρούλι, το ρύζι και βράζετε τη σούπα για άλλα 15 λεπτά. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο χτυπώντας δυνατά τα αυγά με το αλεύρι και το λεμόνι σε ένα μπολ. Ρίχνετε μερικές κουταλιές από τον ζωμό της σούπας συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτετε το αυγολέμονο στη σούπα.

Παραλλαγή: Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Τούτο εδώ το πιάτο στην εκδοχή που το παρουσιάζει ο σεφ είναι κατάλληλο για vegan διατροφή. Ωστόσο, όποιος έχει απλά θέμα με τα έντερα και τις συκωταριές αλλά καταναλώνει ζωικά προϊόντα, δεν έχει παρά να περιχύσει στο τέλος τη σούπα με αυγολέμονο. Η λογική της συνταγής εξελίσσεται όπως στην κλασική, ενισχυμένη με περισσότερα μυρωδικά, αλλά αντί για συκώτι τον κεντρικό ρόλο έχει το μανιτάρι.

Πηγή ethnos.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*