Κυρανάκης: Στη ΝΔ εφαρμόζεται διεύρυνση. Εγώ δεν έχω ενοχικά σύνδρομα έναντι της Αριστεράς

kiranakis mitsotakis

Όταν ο κ. Παφίλης και ο κάθε κ. Παφίλης λέει ακραία πράγματα μέσα στη Βουλή, θα παίρνει την αρμόζουσα απάντηση»

«Καμία αιχμή περί διεύρυνσης. Αυτό που έγραψα είναι η απόλυτη αλήθεια, γιατί είναι δικαίωση για την παράταξη και για τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πολεμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με λυσσαλέο τρόπο, να βλέπει τώρα ότι από τις πρώτες σειρές μιας εκδήλωσης, με πολύ θερμό χειροκρότημα, ουσιαστικά επιβραβεύονται τα όσα λέει και τα όσα εξιστόρησε για την παράταξη και τις επιλογές της!»

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο Radio North 98 και κληθείς να σχολιάσει ερμηνείες που επιχειρούνται για το tweet που ανήρτησε, για την εκδήλωση της 47ης επετείου ίδρυσης της ΝΔ.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο τρόποι να κάνεις διεύρυνση: Ο ένα τρόπος είναι να προσαρμόζεις αυτά που πιστεύεις, σε πράγματα που πιστεύουν κάποιοι άλλοι εκτός του στενού κομματικού πυρήνα και άρα να διευρύνεις έτσι το ακροατήριο σου. Ο δεύτερος και σωστός τρόπος, που κατά τη γνώμη μου, πρέπει να επιλέξει η ΝΔ είναι να προσχωρήσουν αυτοί οι άλλοι σ΄αυτά που πιστεύεις εσύ. Δηλαδή να γίνεις πιο πειστικός για την ιδεολογία σου για τις πολιτικές σου επιλογές, για τις στρατηγικές σου επιλογές, που αφορούν τη χώρα. Θεωρώ οτι στη ΝΔ έχει συμβεί και πρέπει να συνεχίσει να συμβαίνει το δεύτερο.»

Ο κ. Κυρανάκης σχολιάζοντας τα περί Εξεταστικής για χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις, σημείωσε: «Όταν γίνεται μια εξεταστική στη Βουλή, είτε αυτή αφορά οικονομικά σκάνδαλα, είτε αυτή αφορά, ας πούμε τη συζήτηση, που γίνεται τώρα για τις δημοσκοπήσεις, οφείλει να επεκτείνεται σε περιόδους διακυβέρνησης ευρύτερες από την τρέχουσα.»

Απαντώντας τέλος σε επιθέσεις που δέχεται περί «ακροδεξιάς ρητορικής» τόνισε: «Μπορούν να μου πουν εμένα, προσωπικά, που με κατηγορούν μια ακροδεξιά δήλωσή μου; Μια ακροδεξιά θέση, που έχω; Έτσι πρέπει να κινείται μια ατμόσφαιρα συνολικά ότι υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ για να εξυπηρετηθεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να απωθήσει κεντρώους ψηφοφόρους, κεντροδεξιούς ή κεντροαριστερούς ψηφοφόρους από τη επιρροή που της ασκεί αυτή τη στιγμή, είτε το θέλει είτε όχι, η ΝΔ. Εγώ ρωτώ ευθέως: μπορεί να μου πει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ακροδεξιά θέση, που έχω; Να την ξέρω κι εγώ να τη συζητήσουμε.»

Και κατέληξε: «Εγώ δεν έχω κανένα ενοχικό σύνδρομο έναντι του ΚΚΕ ή της Αριστεράς γενικώς. Όταν ο κ. Παφίλης και ο κάθε κ. Παφίλης λέει ακραία πράγματα μέσα στη Βουλή, θα παίρνει την αρμόζουσα απάντηση».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*