Διέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης τον καταγόμενο από την Αριδαία Κ. Στεφανίδη από τη ΝΔ

nd

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Συντονιστής Ετεροδημοτών Κώστας Στεφανίδης διεγράφη πριν από λίγο από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις δηλώσεις του κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Με tweet του, ο γραμματέας της ΝΔ γνωστοποίησε το γεγονός και υπογράμμισε: «Ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην Παράταξή μας».

Ο Κώστας Στεφανίδης προχώρησε σε μια ανάρτηση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ με αποτέλεσμα να δώσει εντολή για τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση του Κ. Στεφανίδη:

ΣΥΡΙΖΑ: Ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση

«Η ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση του συντονιστή ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Στεφανίδη, κατά της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει με τον πιο χυδαίο τρόπο, την άποψη στελεχών της ΝΔ για την θέση των εργαζομένων γυναικών», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε νωρίτερα.

«Η Κωνσταντίνα Κούνεβα υπήρξε για χρόνια συνδικαλίστρια, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Για τους αγώνες της, το 2008 δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Από το 2014, που εξελέγη ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Κούνεβα έδωσε μάχη για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

»Είναι σαφές πως για τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, μια καθαρίστρια δεν δικαιούται να συμμετέχει στον πολιτικό βίο. Φαίνεται ότι για αυτούς, οι θέσεις εξουσίας ανήκουν αποκλειστικά σε λίγους και εκλεκτούς, κυρίως προνομιούχους άνδρες, γόνους συγκεκριμένων οικογενειών.

Η ηγεσία της ΝΔ, έστω και τώρα, οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποδοκιμάσει έμπρακτα συμπεριφορές τέτοιου είδους».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*