Κώστας Αρβανίτης «Στην Ελλάδα υπάρχει θέμα με το κράτος δικαίου» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Έδεσσα

Για την σημαντική παρουσία και στάση σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους εργαζόμενους ξεκίνησε η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος βρέθηκε στην Έδεσσα, το περασμένο Σάββατο 27 Ιανουαρίου και συμμετείχε στην γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΡΙΖΑ-ΠΣ Έδεσσας Βεγορίτιδας, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου του κόμματος που έχει ήδη ξεκινήσει σε όλες τις οργανώσεις της χώρας με την συμμετοχή στελεχών και μελών της Κ.Ε.

Ο Κώστας Αρβανίτης μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Τσεπκεντζή και όλους τους αντιδημάρχους, ενημερώνοντας την δημοτική αρχή για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο ευρωκοινοβούλιο και για την δυνατότητα συνεργασίας με τον ίδιο σε ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη καμπάνια χρηματοδότησης των σιδηροδρόμων, μέσο μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη και μόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει μελέτη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του. Πρότεινε ακόμη στον δήμο της Έδεσσας τη νέα πρόταση για δημόσια στέγη και γη μέσω ΣΔΙΤ για εκτάσεις και κτήρια του δήμου που μένουν ανεκμετάλλευτα και μπορούν να μετατραπούν σε διαμερίσματα για όλους.

Ο δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής περιέγραψε την κατάσταση στο νομό, αλλά κυρίως στην περιοχή της Έδεσσας, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, την περιθωριοποίηση του νομού από κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης, την απολιγνιτοποίηση αλλά μόνο έξω από τα σύνορα της Πέλλας, το τραγικό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, την πρόσβαση με έξοδο στην Εγνατία που δεν υπάρχει, το νομό που χάνει πολλά εφόσον όλα πάνε στην Θεσσαλονίκη, το πανεπιστήμιο που έκλεισε, τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση στενής συνεργασίας με το γραφείο του κ. Αρβανίτη στις Βρυξέλλες ώστε να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια στην κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων που μπορούν να υποστηριχθούν.

Στη συνέχεια ο Κώστας Αρβανίτης συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πεζόδρομο της Έδεσσας με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τον Σιδηρόδρομο. Η συζήτησε επικεντρώθηκε στη σημασία του σιδηρόδρομου σε ένα νομό με εργοστάσια μεταποίησης και άμεση μετακίνηση από το μεγάλο αστικό κέντρο σε Γιαννιτσά, Σκύδρα και Έδεσσα.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο δημοσιογράφος και μέλος της ευρωβουλής, μίλησε για τα εθνικά θέματα και τις «γκρίζες ζώνες», για μάχες που χάνει συστηματικά η Ελλάδα και για την κοινή γνώμη που παραπλανάτε με την δήθεν προσβλητική ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου. Σε ερώτηση για τα αγροτικά ο Κώστας Αρβανίτης επεσήμανε πως με τη νέα ΚΑΠ οι Έλληνες αγρότες θα βρουν πολλά μπροστά τους. Επιβάλλεται ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να εξηγήσει ως οφείλει στους αγρότες και στους συνεταιρισμούς τι λέει η νέα ΚΑΠ και ποιος είναι ο σχεδιασμός της χώρας για αυτό που έρχεται… Πρέπει να καταγραφεί τι σπέρνει η χώρα. Τι καλλιέργειες έχουμε. Σαν ευρωβουλευτής δεν έχω εικόνα για το που προσανατολίζεται η χώρα, σε βιομηχανική και αγροτική πολιτική. Δεν υπάρχει ενημέρωση από την κυβερνητική ομάδα. Κι αυτό είναι εγκληματικό.

Στην ερώτηση του Pellasimera για την 107η θέση της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ξεκάθαρα πως στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό θέμα με το κράτος δικαίου. Είναι σαφές στον γενικό πληθυσμό υπάρχει η αίσθηση ότι ο φτωχός, ο αδύναμος, ο έξω από το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να βρει το δίκιο του. Κι αυτό γίνεται κάθε τόσο και πιο έντονο. Γι’ αυτό και στο Στρασβούργο έγινε μεγάλη σύσκεψη για το αν θα βγει καταδικαστικό ψήφισμα κατά της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Βασικά θέματα η θέση της ελληνικής δημοσιογραφίας, η μονοπωλιακή κατάσταση του Τύπου, οι διώξεις δημοσιογράφων, δολοφονία δημοσιογράφου, γονείς που φτάνουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπως η μητέρα του Ζακ, ή το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ακόμη και το θέμα του Pretador. Οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που πιστεύουν ότι μια οικογένεια ζει με τρία τοστ, θεωρούν ότι προσβάλλονται από τους ξένους δημοσιογράφους και δεν τους προσβάλλει αυτό που συμβαίνει στη χώρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως η πανδημία έδειξε την γύμνια της Ευρώπης στον τομέα της παραγωγής. Ασχολείται μόνο με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες και δεν ασχολείται με τα προϊόντα που μπορεί να παράγει και να κατασκευάσει η κάθε χώρα. Για να αντέξουν οι χώρες του νότου χρειάζεται πραγματικός πατριωτισμός. Να νοιάζεσαι για τον τόπο σου. Μικρά πλάνα που να μπορούν να αγγίξουν όλες οι χώρες και να αναπτύξουν υγιείς οικονομίες.

Η επίσκεψη του Κώστα Αρβανίτη ολοκληρώθηκε με την Γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έδεσσας Βεγορίτιδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*