Κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες η αγωνία για Πέλλα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

nosokomeio pellas

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος με τον κορωνοϊό μέσα στα νοσοκομεία. Ακόμη ένα δύσκολο 24ωρο προστέθηκε στις δύσκολες ημέρες και νύχτες των υγειονομικών εργαζομένων που υποδέχθηκαν χθες 670 ασθενείς – αριθμός ρεκόρ στις εισαγωγές όλης της περιόδου της επιδημίας.

Η αγωνία κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες και για τη Δυτική Μακεδονία, ιδίως για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πέλλα, γεγονός που επισημάνθηκε από τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 398 νέα κρούσματα και στην Πέλλα, που έγινε ειδική αναφορά από τον υπουργό, άλλα 74 κρούσματα.

Για τις περιοχές αυτές μίλησε προχθές και ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ακαδημία Αθηνών, τονίζοντας πως μόνο η Δυτική Μακεδονία μετρά περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα, και πως καταγράφηκε αύξηση κατά 46% στον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων, γεγονός που χαρακτηρίζει την αύξηση ως εκθετική και συνεπώς ιδιαίτερα απειλητική για τη δημόσια υγεία αλλά και το ΕΣΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών Πέλλας νοσηλεύονταν χθες 44 ασθενείς και έγιναν άλλες 11 εισαγωγές, ενώ σε εκείνο της Έδεσσας οι νοσηλευόμενοι ήταν 32 και έγιναν 5 νέες εισαγωγές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*