Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Καλλιάνου στην υπόθεση Σεμέδο

kalianos mega

Αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε αναφορικά με μία τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο.

Μπορεί οι διευκρινίσεις του βουλευτή της ΝΔ να κάλυψαν τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε ενοχληθεί ως συνήγορος της 17χρονης που προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό, όμως αυτό δεν εμπόδισε να ξεσπάσει πολιτική κόντρα.

Η αρχή έγινε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το Νάσο Ηλιόπουλου να ζητά τη διαγραφή του κ. Καλλιάνου λόγω της επίμαχης τοποθέτησης.

«Έχουν περάσει δύο μέρες από την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Τομεάρχη του, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να τοποθετηθούν για την εμετική ανάρτηση του βουλευτή Καλλιάνου. Δύο μέρες αρνούνται να το πράξουν και σιωπούν. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον διαγράψει άμεσα. Αν δεν το πράξει δείχνει στον ελληνικό λαό ότι υιοθετεί μέχρι κεραίας την απαράδεκτη ανάρτηση του βουλευτή. Η χυδαία επίθεση Καλλιάνου δεν αφορά μόνο σε μια ανήλικη που προχώρησε σε μία βαρύτατη καταγγελία, ταυτόχρονα προσβάλει τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
ΝΔ: Η ανάρτηση ήταν λάθος

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε, τονίζοντας ότι η αρχική δήλωση του βουλευτή της ήταν λάθος, όμως αυτός προχώρησε σε διόρθωσή της.

«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας.

Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή έχει πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Επί των ημερών μας ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι του #metoo. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, είναι καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει τα θύματα βιασμού, τα οποία πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και οι ένοχοι να τιμωρούνται αυστηρά όπως προβλέπει ο νόμος.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στο κόμμα μας άλλες απόψεις, απλώς πέφτουν στο κενό και αναδεικνύουν την πολιτική του αδυναμία».
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ καλύπτει την χυδαιότητα του κ. Καλλάνου

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα» από την πλευρά του κ. Καλλιάνου.

«Η ΝΔ με την ανακοίνωση της καλύπτει την πρωτοφανή χυδαιότητα του βουλευτή της κ. Καλλιάνου. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Πάει πολύ όμως να διεκδικεί και συγχαρητήρια η ΝΔ για το #metoo. Η προσπάθεια να θαφτεί η υπόθεση του εκλεκτού των Μητσοτάκη – Μενδώνη κ. Λιγνάδη είναι πολύ πρόσφατη για να κάνουν πως την ξεχνούν»​., αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*