Κατερίνα Ιγνατιάδου για τη μόλυνση της Τάφρου 66: Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια

dimarhos-skydras

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, στη συζήτηση για την τάφρο 66 και την περαιτέρω ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος αναφέρει:

Συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα Λιποχωριου, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συζήτησης για την τάφρο 66 και την περαιτέρω ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος που υπάρχει.

Από τις τοποθετήσεις των προϊσταμένων των υπηρεσιών του τμήματος Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας, κων Πατσια και Αργυρακη, αντίστοιχα, προέκυψε ξεκάθαρα ότι η ευθύνη για την επιβάρυνση της τάφρου, αλλά και η ευθύνη για τη συντήρηση και βελτίωση της, όπως και για την κατασκευή κάθε έργου, ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Κεντρικης Μακεδονίας και όχι στο Δήμο.

Για αυτό το λόγο άλλωστε τον Δεκέμβρη του 2014, κάλεσα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κο Τζιτζικωστα να διαπιστώσει ιδίοις ομασσι το πρόβλημα, όπως και πράγματι έγινε με την επίσκεψη του στη γέφυρα Λιποχωριου.

Επιπλέον, όπως τόνισα και παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Σκύδρας δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη για την τάφρο 66, εμείς δεν σταματάμε να αγωνιζομαστε για την επίλυση των προβλημάτων της. Μετά από δική μας πίεση και παρεμβασεις εκπονείται μελέτη από την ΠΚΜ για την συντήρηση της τάφρου, η δε μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων.

Επιπλέον, προσκόμισα σειρά εγγράφων που απευθύνονται αρμοδιως για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την τάφρο και αφορούν την μόλυνση της, την επικινδυνότητα της λόγω της μη συντήρησης της, με αποτέλεσμα να απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Εμείς αγωνιζομαστε για όλα τα θέματα του τόπου μας, είμαστε μπροσταρηδες στις διεκδικήσεις και έτσι συνεχίζουμε.

Δεσμευτηκα για την προώθηση των θεμάτων στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας.

Δήμαρχος ΣΚΎΔΡΑΣ

Posted by Panagiotis Tsemperlidis on Thursday, September 19, 2019

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*