Καταλωνία: Επεισόδια μετά την απόφαση για 15ημερο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων

barcelona2

Την αγωνία τους μπροστά στο φάσμα της οικονομικής εξάντλησης εξέφρασαν ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων καθώς και εργαζόμενοι στην εστίαση, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα αυστηρά μέτρα που επέβαλε η περιφέρεια της Καταλωνίας σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τη διασπορά του κορωνοϊού, που έχει χτυπήσει βαριά την Ισπανία.

Με τα κρούσματα μόνον χθες Πέμπτη να ανέρχονται σε 13.300 και τους θανάτους να φτάνουν στους 33.553, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει νέα αυστηρά μέτρα, μεταξύ των οποίων το δεκαπενθήμερο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων στην Καταλωνία, περιοχή που έχει δεχθεί πολύ ισχυρό πλήγμα από την covid-19.

Σήμερα, το ανώτατο δικαστήριο της περιφέρειας έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή του μέτρου και εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία εκφράζοντας την οργή τους.

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Πολλοί εξ αυτών πέταξαν αυγά και άλλα αντικείμενα.

Την ίδια ώρα, η πρωτεύουσα Μαδρίτη και τα γύρω προάστια έχουν μπει από την περασμένη εβδομάδα σε μερικό lockdown. Οι πολίτες ανησυχούν ότι περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων θα σκοτώσει την οικονομία.

Το Reuters μεταδίδει ότι οι πολίτες εκφράζουν έντονο φόβο μπροστά στο φάσμα της όλο και πιο βαθιάς ύφεσης. «Η οικονομία θα οπισθοχωρήσει», δήλωσε η νοσοκόμα Βικτώρια Μαρία, για να προσθέσει: «Πρέπει να αξιολογήσουν τα πάντα και να βρουν λύσεις για όλους μας, καθώς αλλιώς θα καταστραφούμε, όχι μόνο από άποψη υγείας, αλλά και οικονομικά».

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*