Καρασμάνης: Στους Προμάχους για τη μεγάλη ζημιά στο δημοτικό σχολείο

karasmanis promahous

Απαράδεκτη η κατάσταση της αίθουσας που θα φιλοξενήσει τα νήπια, καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης ανέγερσης του νέου Νηπιαγωγείου!

Στους Προμάχους βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί ο Γιώργος Καρασμάνης, όπου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Βέσκο, την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πολυξένη Νάνου, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιάννη Σελκο, και τον Διευθυντή του σχολείου Χρήστο Γρηγοριάδη, διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την καταστροφή στο δημοτικό σχολείο από την μεγάλη πυρκαγιά. Διαβεβαίωσε όμως τις τοπικές αρχές ότι, κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την ταχύτατη αποκατάσταση.
Η αντίδραση του Γιώργου Καρασμάνη με το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς υπήρξε αστραπιαία. Αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Δήμαρχο επικοινώνησε αμέσως με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ¨ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ¨ Αθανάσιο Γιάνναρη καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Έργων Θεόδωρο Κυριαζόπουλο – οι οποίοι, από τον ίδιο τον πρώην Υπουργό πληροφορήθηκαν εκείνη τη στιγμή την καταστροφή – στους οποίους και υπογράμμισε την ανάγκη τάχιστης αποκατάστασης της κατεστραμμένης στέγης.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος των ¨ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ¨ Τιμολέων Κατσίπος και σε σύντομο διάστημα πληροφόρησαν τον Γιώργο Καρασμάνη ότι: Με εντολή του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, επρόκειτο να αποσταλεί στους Προμάχους κλιμάκιο τεχνικών – όπως και έγινε – για αυτοψία στο σχολικό κτίριο και μελέτη για την τάχιστη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.
Ακόμη, επισκέφθηκαν τις αίθουσες διδασκαλίας του κτιρίου, όπου ο Γιώργος Καρασμάνης επικέντρωσε την προσοχή του στο μεγάλο πρόβλημα που θα υπάρξει όταν, με την επανέναρξη των μαθημάτων, θα υποχρεωθούν να στεγαστούν τα 25 παιδάκια του νηπιαγωγείου σε μία αίθουσα σαράντα (40) τετραγωνικών μέτρων! Γι’ αυτό, επικοινώνησε την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ¨ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ¨ εκφράζοντας την ανησυχία του για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου, και ζήτησε να επισπευσθούν όλες ο διαδικασίες προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου.
Με δεδομένη την ευαισθησία του Κώστα Καραμανλή και του Απόστολου Τζιτζικώστα για το θέμα, αλλά και τη δέσμευση του Γιώργου Καρασμάνη για την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τον πρώην Υπουργό ότι θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη κατά το δυνατόν υλοποίηση του έργου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*