Καρασμάνης: Παρέμβαση στη Βουλή για νέα ΚΑΠ, βοσκότοπους, βιομηχανικό και επιτραπέζιο ροδάκινο και συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών με αποζημείωσεις.

Karasmanis-Giorgos

Σειρά θεμάτων που ¨καίνε¨ τους παραγωγούς, έθιξε ο Γιώργος Καρασμάνης με παρέμβασή του κατά την ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις Επιτροπές της Βουλής για την νέα ΚΑΠ.
Κατ’ αρχή υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, δηλαδή να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τα κονδύλια της ΚΑΠ 2014-2020 που είχαν επιτευχθεί επί υπουργίας του και βέβαια, να μην υπάρξει η λεγόμενη ¨εξωτερική σύγκλιση¨, δηλαδή μια ¨ισοπέδωση¨ των ενισχύσεων στο ίδιο ύψος για όλες τις χώρες-μέλη, η οποία αν εφαρμοστεί, θα συμπιέσει ασφυκτικά τους δικούς μας πόρους και, συνεπώς, τις ενισχύσεις των δικών μας παραγωγών.
Ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των βοσκοτόπων για τους οποίους ο ορισμός άλλαξε το 2014 με προοπτική να αυξηθούν σε έκταση αλλά, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα τα αναγκαία για το σκοπό αυτό διαχειριστικά σχέδια ακόμη δεν έχουν εκδοθεί!
Αναφέρθηκε επίσης στο βιομηχανικό ροδάκινο, ειδικότερα στο θέμα της χυμοποίησης για το οποίο ο ίδιος ως Υπουργός είχε κάνει ειδικό πρόγραμμα που, όμως, στα τεσσεράμισι χρόνια της προηγούμενης Κυβέρνησης απορροφήθηκαν μόνον τα μισά κονδύλια. Όπως επίσης , αναφερόμενος και στα επιτραπέζια ροδάκινα, τόνισε ότι κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017, υπήρξε η δυνατότητα να διασφαλιστεί συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω ρώσικου εμπάργκο αλλά δεν την διεκδίκησαν!
Ο Γιώργος Καρασμάνης έκανε ειδική μνεία και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που πλέον είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη σφοδρή χαλαζόπτωση τον Ιούλιο του 2019 που κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες σε πάνω από 75 χωριά με τον Νομό μας να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και ζήτησε το αυτονόητο: Επειδή οι κατεστραμμένοι παραγωγοί έμειναν χωρίς εισόδημα, συνεπώς, αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, να τις συμψηφίσουν με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται!
Ακολουθεί το βιντεο με την παρέμβαση του πρ. Υπουργού

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΠ, ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, ΚΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Σειρά θεμάτων που ¨καίνε¨ τους παραγωγούς, έθιξε ο Γιώργος Καρασμάνης με παρέμβασή του κατά την ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στις Επιτροπές της Βουλής για την νέα ΚΑΠ.Κατ’ αρχή υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, δηλαδή να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τα κονδύλια της ΚΑΠ 2014-2020 που είχαν επιτευχθεί επί υπουργίας του και, βέβαια, να μην υπάρξει η λεγόμενη ¨εξωτερική σύγκλιση¨, δηλαδή μια ¨ισοπέδωση¨ των ενισχύσεων στο ίδιο ύψος για όλες τις χώρες-μέλη, η οποία αν εφαρμοστεί, θα συμπιέσει ασφυκτικά τους δικούς μας πόρους και, συνεπώς, τις ενισχύσεις των δικών μας παραγωγών.Ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των βοσκοτόπων για τους οποίους ο ορισμός άλλαξε το 2014 με προοπτική να αυξηθούν σε έκταση αλλά, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα τα αναγκαία για το σκοπό αυτό διαχειριστικά σχέδια ακόμη δεν έχουν εκδοθεί!Αναφέρθηκε επίσης στο βιομηχανικό ροδάκινο, ειδικότερα στο θέμα της χυμοποίησης για το οποίο ο ίδιος ως Υπουργός είχε κάνει ειδικό πρόγραμμα που, όμως, στα τεσσεράμισι χρόνια της προηγούμενης Κυβέρνησης απορροφήθηκαν μόνον τα μισά κονδύλια. Όπως επίσης , αναφερόμενος και στα επιτραπέζια ροδάκινα, τόνισε ότι κατά την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017, υπήρξε η δυνατότητα να διασφαλιστεί συνδεδεμένη ενίσχυση λόγω ρώσικου εμπάργκο αλλά δεν την διεκδίκησαν!Ο Γιώργος Καρασμάνης έκανε ειδική μνεία και στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που πλέον είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη σφοδρή χαλαζόπτωση τον Ιούλιο του 2019 που κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες σε πάνω από 75 χωριά με τον Νομό μας να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και ζήτησε το αυτονόητο: Επειδή οι κατεστραμμένοι παραγωγοί έμειναν χωρίς εισόδημα, συνεπώς, αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, να τις συμψηφίσουν με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται! Ακολουθεί το βιντεο με την παρέμβαση του πρ. Υπουργού

Posted by George Karasmanis on Monday, February 17, 2020

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*