Καρασμάνης: Αποστολή στοιχείων για κορονοενισχύσεις στα σταφύλια “Όψιμο Έδεσσας” και “Σουπέριορ Κρύας Βρύσης”

karasmanis dromos

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ¨ΟΨΙΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ¨ ΚΑΙ ΣΤΑ ¨ΣΟΥΠΕΡΙΟΡ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ¨ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ 2020

Σας αποστέλλουμε συμπληρωμένη την ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους πίνακες που περιέχουν όλα τα στοιχεία από το 2017 μέχρι σήμερα (τιμές, στρεμματικές αποδόσεις, κόστος παραγωγής – καλλιέργειας, επιλέξιμες εκτάσεις, διακινούμενες ποσότητες, εξαγωγές και ακαθάριστα έσοδα από το 2017 έως σήμερα).

Η πλατφόρμα έχει συμπληρωθεί από τους φορείς των παραγωγών σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό Γιώργο Καρασμάνη, και αφού απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια και εύλογος χρόνος για τη συλλογή και καταγραφή αυτών των απόλυτα τεκμηριωμένων στοιχείων.

Με την ευκαιρία, σας επισυνάπτουμε και πάλι την επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη στις 6 Μαΐου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη με κοινοποίηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Σ’ αυτήν ο πρώην Υπουργός παρέθετε πλήρη και λεπτομερή στοιχεία για τις ποικιλίες σταφυλιών ¨όψιμο Έδεσσας¨ και ¨σουπέριορ Κρύας Βρύσης¨, καθώς και για τους λωτούς που, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας είτε έμειναν αδιάθετα, είτε κάποιες ποσότητες ¨ξεπουλήθηκαν¨ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές!

Συνεπώς θεωρούμε αυτονόητο ότι, τα προαναφερθέντα προϊόντα θα συμπεριληφθούν στη ¨λίστα¨ και οι παραγωγοί τους θα αποζημιωθούν στην πραγματική έκταση και αξία του εισοδήματος που απώλεσαν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία και συνεργασία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*