Καρασμάνης: Εντός του μηνός η λύση στο πρόβλημα των ιδιοκτητών φορτηγών

karasmanis

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υποδομών και μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, για το μεγάλο πρόβλημα που εδώ και περίπου ένα δίμηνο αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών, εσωτερικών και διεθνών μεταφορών με τους ταχογράφους, είχε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης.

Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους εμπρόθεσμα, δεν υπάρχουν ταχογράφοι για να τους δώσουν! Ψηφιακοί ταχογράφοι έχουν παραγγελθεί στην Πολωνία, αλλά ακόμη δεν έχουν αποσταλεί στη χώρα μας!

Για μεν τα φορτηγά που εκτελούν μεταφορές εντός της χώρας το θέμα έχει προσωρινά αντιμετωπιστεί με σχετική εγκύκλιο. Αλλά, για τα οχήματα μεταφορών εκτός συνόρων το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα οξύ, καθώς δεν μπορούν χωρίς ταχογράφους να κινηθούν στο εξωτερικό. Με συνέπεια τεράστια οικονομικά προβλήματα, όχι μόνον για τους ιδιοκτήτες, αλλά και για τους οδηγούς των φορτηγών, όπως και για εμπόρους / εξαγωγείς και παραγωγούς, δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε περίοδο αιχμής των εξαγωγών.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι έχει επιληφθεί αυτού του θέματος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Και τον διαβεβαίωσε ότι, μέσα στο μήνα οι ψηφιακοί ταχογράφοι θα έχουν έλθει και θα διανεμηθούν τάχιστα σε όλες τις κατά τόπους Περιφέρειες από τις οποίες και θα τους παραλάβουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*