Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το Ξενία της Έδεσσας

hotel xenia edessa

Την έναρξη ηλεκτρονικών διαγωνισμών για ακίνητα διαφόρων κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και τρία εμβληματικά Ξενία στη Χίο, την Έδεσσα και την Κομοτηνή, μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ).

Ως ημερομηνία έναρξης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το νέο cluster ακινήτων προγραμματίζεται η 10η Μαΐου 2019, με πρώτη ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμών την 18η Ιουνίου 2019, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στόχος της εταιρείας είναι μέσω των διαγωνισμών που θα διενεργηθούν να αναβαθμισθούν και τα τρία Ξενία και να επανέλθουν σε λειτουργία, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στις τοπικές οικονομίες.

Το Ξενία Έδεσσας
Το  Ξενία στην Έδεσσα είναι για χρόνια εκτός λειτουργίας, εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και στη φθορά του χρόνου.
Κατασκευάστηκε το 1963 από τον αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζο, (προσθήκες έγιναν το 1998) και έχει δυναμικότητα 40 δωματίων (74 κλινών). Διαθέτει υπόλοιπο δόμησης (βρίσκεται σε οικόπεδο 7,9 στρμ.). Το κτήριο είναι διώροφο και καλύπτει 2.639,55 τμ σε ανωδομή και 1.465 τμ σε υπόγεια.
Όπως αναφέρει η ΕΤΑΔ στα στοιχεία που επισυνάπτει στο σχετικό φάκελο για το ακίνητο «βρίσκεται σε κοντινή ακτίνα από την Έδεσσα, καθώς και από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (40 χλμ.), τη λίμνη Άγρα (10 χλμ.), τον παραδοσιακό οικισμό του Αγ. Αθανασίου (30 χλμ.). Η εγγύτητα του με πλήθος τουριστικών αξιοθέατων, το καθιστά ιδιαίτερα «ελκυστικό» με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη».

Για αναλυτική εικόνα των νέων ακινήτων που προωθούνται για αξιοποίηση επισκεφτείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας www.e-publicrealestate.gr.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*