Επαναλειτουργούν από σήμερα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στον Δήμο Πέλλας

kdap dimou pellas

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους. Η καραντίνα κράτησε κλειστούς τους χώρους ψυχαγωγίας και φύλαξης των παιδιών και έτσι μετά από δυόμισι σχεδόν μήνες οι αυλές των Κέντρων του δήμου θα γεμίσουν και πάλι φωνές.

Τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και με στόχο την ασφάλεια των παιδιών μέσα στον χώρο των ΚΔΑΠ, η δημιουργική χρονιά γεμάτη παιχνίδι, κατασκευές, χορό, ζωγραφική, άθληση συνεχίζεται από τον Ιούνιο. Αναμένοντας και την καινούργια προκήρυξη θέσεων για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, αξίζει να επισημάνουμε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΔΗΚΕΠΑΠ λειτουργούν δωρεάν με πλούσιο ψυχοπαιδαγωγικό έργο. Ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο δημιουργία, με δραστηριότητες που άπτονται της μουσικής, του χορού, των εικαστικών τεχνών, του θεάτρου, με καταξιωμένους καλλιτεχνικούς θεσμούς και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό για όλες τις ώρες λειτουργίας τους.

Τα πακέτο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εξασφαλίζει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω του παιχνιδιού, περιέχει ενδιαφέρουσες για τα παιδιά δραστηριότητες με την ενεργή συμμετοχή τους. 

Οι στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών, η καλλιέργεια της δημιουργικής τους σκέψης, η παιδική ξενοιασιά με την επίβλεψη προσωπικού, η ανάπτυξη δεξιοτήτων καλλιτεχνικής έκφρασης και η καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη.

Από το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου -και κάθε απόγευμα- οι υπεύθυνοι στα ΚΔΑΠ υποδέχονται τους μαθητές και σας ενημερώνουν για την έναρξη των νέων αιτήσεων στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΚΔΑΠ Γιαννιτσών – Στράντζης 3 –  23820 21313

ΚΔΑΠ Πέλλας – Πέλλα – 23820 31134

ΚΔΑΠ Αθύρων – Άθυρα – 23910 91030

ΚΔΑΠ Κρύας Βρύσης – Δωδεκανήσου 12 – 23820 61226

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Γιαννιτσών – Κολοκοτρώνη 10 – 23820 22999 (μόνο πρωί)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*