Εντοπίστηκαν εμβάσματα από το ΣΚΑΙ σε λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη

adonis-1024x600

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν όσα αναφέρονται στην πράξη αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τον Άδωνη Γεωργιάδη και τη Novartis σχετικά με εμβάσματα από την εταιρεία στην οποία ανήκει ο λογαριασμός  ΣΚΑΪ που φέρονται να εντοπίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη το 2017. Πρόκειται για μια περίοδο όπου ο Γεωργιάδης ήταν ήδη αντιπρόεδρος της ΝΔ και στενός συνεργάτης και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάτι που εγείρει ερωτήματα για τα εμβάσματα και σε τι αφορούσαν.

Ειδικότερα στην εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του  Άδωνη Γεωργιάδη όσο και συνδεόμενων με τον ίδιο προσώπων. Δηλαδή της συζύγου του, των παιδιών του. Όπως επισημαίνεται στην πράξη αρχειοθέτησης από τον έλεγχο προέκυψαν «αρκετές αδιευκρίνιστες πιστώσεις κάθε έτος», οι οποίες αφορούν σε αδιευκρίνιστα ποσά του ιδίου και των συγγενικών του προσώπων». Σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους για τη χρήση του 2017 οι αδιευκρίνιστες πιστώσεις που εντοπίστηκαν ανέρχονται σε 34.252 ευρώ.

Το ίδιο έτος εντοπίστηκαν και εμβάσματα από την εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)» συνολικού ύψους 18.800 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, συμφερόντων Ιωάννη Αλαφούζου, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας στο ΓΕΜΗ είναι πρόεδρος της εταιρείας μέχρι και τον Απρίλιο του 2023. Ένας τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος πρόσκειται κομματικά στην ΝΔ με σαφή κομματική γραμμή και στήριξη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης, από το ποσό των 18.800 ευρώ τα 8.800 ευρώ «δεν είχαν δηλωθεί».

«…Το ίδιο έτος (χρήση 2017) υπήρξαν εμβάσματα από την εταιρεία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚ (ΣΚΑΙ)» συνολικού ύψους 18.800 ευρώ από το οποίο δεν δηλώθηκε το ποσό των 8.800 ευρώ (σελ 58 και 59 της έκθεσης)…» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην πράξη αρχειοθέτησης της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Είναι ερώτημα σε τι αφορούν εμβάσματα από μια εταιρεία στην οποία ανήκει ένας τηλεοπτικός σταθμός σε ένα πολιτικό πρόσωπο όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης. Όπως επίσης και γιατί δεν δηλώθηκαν τα 8.800 ευρώ που αναφέρει η εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*