Δυσαρέσκεια στη Νέα Δημοκρατία για την κίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη

adonis

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι η… «ωρολογιακή βόμβα, Άδωνις Γεωργιάδης» θέλει πολύ προσεκτικούς και ιδιαίτερους χειρισμούς.

Κανείς δεν επιθυμεί μια ρήξη με τον υπουργό Ανάπτυξης καθώς όλοι γνωρίζουν την εσωκομματική του δύναμη, απ’ την άλλη όμως ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να κάνει εκπτώσεις στις αρχές λειτουργίας του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν υιοθετεί τις συμπεριφορές ακραίας ρητορικής και εμφανίζεται δυσαρεστημένος με τις εκφράσεις του κ. Γεωργιάδη στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού, αλλά και με την υπερέκθεσή του στα Μέσα.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας, δεν θεωρούν τυχαίο το «χτύπημα» της Καθημερινής. Η ναυαρχίδα της κεντροδεξιάς στέλνει σαφές μήνυμα στον Άδωνι Γεωργιάδη:

«Υπάρχει ένας τρόπος να μιλάει κανείς για το Π/Μ – το πρώην Προσφυγικό που μετονομάστηκε σε Μεταναστευτικό. Ο ένας είναι ο, ας πούμε, γραφειοκρατικός: Τόσες αιτήσεις ασύλου, τόσες δομές, τόσες επιστροφές. Ο άλλος είναι ο τρόπος που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από το αίσθημα της πλειοψηφίας· ο τρόπος του Αδώνιδος – «η Ελληνική Δημοκρατία θα υπερασπιστεί το έδαφός της»– και του Βορίδη –«οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας». Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η έξαρση του Π/Μ ηλέκτρισε τη δεξιά συνιστώσα της Ν.Δ., οδηγώντας τους υπουργούς Ανάπτυξης και Γεωργίας να μιλούν στα media περισσότερο για το θέμα απ’ ό,τι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός.

Μιλώντας τη γλώσσα των στεγανών συνόρων και των εύκολων απελάσεων, οι υπουργοί καλλιεργούν την εντύπωση ότι για την ανάσχεση των ροών αρκεί μόνο η πολιτική βούληση. Καλλιεργούν δηλαδή υψηλές προσδοκίες για τη γρήγορη εξαφάνιση ενός προβλήματος που, στην πραγματικότητα, δεν εξαρτάται ούτε από το φρόνημα ούτε καν από την επιχειρησιακή επάρκεια της Αθήνας.

Η υπεραπλούστευση του Π/Μ μπορεί όντως να δρέπει τώρα ευρέως διαδεδομένες αγωνίες. Τις νομιμοποιεί όμως και για το μέλλον. Τις επωάζει και για το ενδεχόμενο που το πρόβλημα δεν θα εξατμιστεί διά μαγείας.

Ο λαϊκισμός αποδίδει όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Όταν είσαι στην κυβέρνηση, κινδυνεύεις να σε χτυπήσει ο αντίλαλος των συνθημάτων σου».

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*