Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του Γιώργου Καρασμάνη σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες

karasmanis

Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει αδιάκοπα τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :
• Την επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σχετικά με το αίτημα για ένταξη ατομικών μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής.
• Την επιστολή του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Oργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) σχετικά με τις ζημιές που έχει υποστεί η κτηνοτροφία από την πανδημία του κορωναϊού και ειδικότερα με την μείωση των τιμών των αμνοεριφίων και τις προτάσεις τους για την οικονομική στήριξη τους.
• Την επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) σχετικά με τα άμεσα μέτρα στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και κυρίως της αιγοπροβατοτροφίας (αμνοερίφια), εξαιτίας του ιού covid-19.
• Την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, με την οποία ζητούν μέτρα στήριξης για τις ζημιές που έχουν υποστεί στην παραγωγή κηπευτικών και στον αποκλεισμό τους από τις λαϊκές αγορές λόγω της πανδημίας.
• Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα κυρίως της παραγωγής των κηπευτικών (τομάτα, αγγούρι, σπαράγγι κλπ), της έλλειψης εργατών γης και την οικονομική ενίσχυση τους για την απώλεια του εισοδήματος τους.
• Την επιστολή του Δήμου Αλμωπίας σχετικά με τις ζημιές που έχουν υποστεί από τους ανοιξιάτικους παγετούς στην καλλιέργεια κερασιάς, σε όλα τα αγροκτήματα των Κοινοτήτων του Δήμου Αλμωπίας.
• Την επιστολή των Αγροτών Καλλιεργητών της Τοπικής Κοινότητας Τριφυλλίου Πέλλας πληγέντων από χαλαζόπτωση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα πορίσματα που τους κοινοποιήθηκαν από τον ΕΛΓΑ με τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ζημιάς, που έχει υποστεί η παραγωγή τους από την σφοδρή χαλαζόπτωση της 14-06-2019 και ζητούν την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους.
• Την επιστολή διαμαρτυρίας των Αγροτών Σκύδρας, σχετικά με της ζημιές στις κερασιές από παγετό της Μ. Πέμπτης 16-04-2020 στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας και με το αίτημα τους να βγει αναγγελία για τον παγετό για να δηλώσουν τις ζημιές τους.
• Την επιστολή του ΣΕΑΣ Ν. Πέλλας σχετικά με τους προβληματισμούς και την λήψη μέτρων προστασίας των μελών του από την πρωτοφανή πανδημία.
• Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοπαραγωγών Κρύας Βρύσης «Αιγές», σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού.
• Τις τρεις (3) επιστολές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σχετικά με την προβολή της Τ.Ε.Ε. και των ΕΠΑ.Λ., με τον αποκλεισμό μαθητών από τις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές και την μείωση των αριθμού μαθητών με το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
• Την επιστολή του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Αγία Σκέπη» σχετικά με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
• Την επιστολή του Σωματείου Επαγγελματικών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων και Διαμερισμάτων Λουτρακίου Νομού Πέλλας «Οι Φιλοξενούμενοι», σχετικά με το αίτημα τους για παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2019-2020 από τον ΟΠΕΚΑ – ΛΑΕ.
• Το υπόμνημα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Καθαριότητας Ανακύκλωσης Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με την παροχή έκτακτου βοηθήματος – δώρο Πάσχα στους εργαζομένους της καθαριότητας και της πολιτικής προστασίας των Δήμων.
• Το υπόμνημα της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, σχετικά με την εξαίρεση από τα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις οδικές εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές, εξαιτίας του κορωναϊού.
• Την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, σχετικά με το αίτημα τους για τα μέτρα στήριξης στους ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους φυσικοθεραπευτές, εξαιτίας της κρίσης από τον ιό covid-19.

Επισημαίνεται, ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, παράλληλα συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*