Ένα βήμα από την χρεοκοπία η Μπαρτσελόνα, 1.17 δισ. η «μαύρη» τρύπα

Marca2601

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται μία ανάσα από την χρεοκοπία και αυτό δεν είναι ένα… κλισέ αλλά μία θλιβερή πραγματικότητα για τους «μπλαουγκράνα» τα χρέη των οποίων αγγίζουν το 1.1 δισ. ευρώ!

Ο… γκρεμός μοιάζει πιο κοντά από ποτέ για τους Καταλανούς, μιας και σύμφωνα με την οικονομική μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και αναλύει η «El Mundo», η κατάσταση είναι δραματική. 

Η Μπαρτσελόνα χρωστάει αυτή την στιγμή 1.173 εκ. ευρώ, αλλά το χειρότερο είναι πως τα 730 εκ. ευρώ είναι ένα ποσό που πρέπει να πληρώσει άμεσα στους επόμενους μήνες, με τα 266 εκ. ευρώ να οφείλονται σε τράπεζες και πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όπως αναφέρει η μελέτη ένα ποσό 90 εκ. από τα συνολικά 266 των τραπεζών, οφείλεται στην  Goldman Sachs.

Οι «μπλαουγκράνα» επίσης χρωστούν ένα ποσό της τάξεως των 196 εκ. ευρώ σε άλλες ομάδες από μεταγραφές ποδοσφαιριστών. 

Επίσης το εντυπωσιακό είναι πως παρά την συμφωνία για μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών, τα έξοδα όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι καλύπτουν το 74% του συνολικού εισοδήματος του κλαμπ. Συνολικά τα έξοδα μειώθηκαν μόλις κατά 2% από 973 εκ. ευρώ σε 955 εκ. ευρώ ενώ τα έσοδα μειώθηκαν στα 855 εκ. ευρώ. Για το τρέχον οικονομικό έτος τα έξοδα αναμένεται να φτάσουν τα 796 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στα 828 εκ. ευρώ. 

Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται και από τις δηλώσεις του προσωρινού προέδρου της Μπαρτσελόνα ο οποίος παραδέχθηκε πως η ομάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τα προσυμφωνημένα με τους παίκτες όσον αφορά τον μισθό του Ιανουαρίου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*