Εγκρίθηκε το ξεπούλημα του ΟΑΚΑ, το έδωσαν «δώρο» με φωτογραφική διάταξη!

TENNIS

Το Sportime σας ενημέρωσε για το σκάνδαλο με το χάρισμα του ΟΑΚΑ στους Στασινόπουλο, Κωνσταντακόπουλο με φωτογραφική διάταξη. Διάταξη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της «Στάδιο 2020 ΑΕ», εταιρείας συμφερόντων των δύο οικογενειών που παίρνουν κοψοχρονιά τα γήπεδα τένις του ΟΑΚΑ στα χέρια τους.

Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ συνεδρίασε και με εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης ενέκρινε το πρακτικό (με αρ. πρωτ.: 01/1607/10-03-2022 Πρακτικό 2ης φάσης) της επιτροπής διαγωνισμού, ανακηρύσσοντας προσωρινό μειοδότη τη «Στάδιο 2020 ΑΕ». Με άλλα λόγια, η πολιτεία χαρίζει το ΟΑΚΑ σε φιλικά «τζάκια» ζημιώνοντας το τένις και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σε μια κακοφτιαγμένη και κακοστημένη διαδικασία που «δουλεύεται» την τελευταία διετία η «Στάδιο 2020 ΑΕ», η οποία ανήκει κατά 90% στους Γιάννη Ιπποκράτη Στασινόπουλο και την ΤΕΜΕΣ ΑΕ, εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, γίνεται μοναδικός διαχειριστής και εκμεταλλευτής της δημοσίας περιουσίας με ένα ευτελές αντίτιμο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την αξία του.
Τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΚΑ που έδωσαν έγκριση

Για την ιστορία, και για να υπάρχει καταγεγραμμένο, ούτως ώστε να ξέρουμε αύριο μεθαύριο ποια είναι οι άνθρωποι που στερούν χρήματα από τον Έλληνα Πολίτη και γήπεδα στους αθλητές τένις σε μια «χρυσή» περίοδο για τη χώρα μας στην αντισφαίριση, σας παραθέτουμε τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, καθώς και τα ονόματα του συντονιστή γενικού διευθυντή και του αναπληρωτή διευθυντή.

Παρόντες:

Βιδάκης Νεκτάριος
Αντωνοπούλου Ασπασία
Παπαδημάτος Ορέστης
Αδαμόπουλος Νικόλαος
Χαιρέτη Ειρήνη
Αγγελάκη Αθανασία
Ξυλούρης Νικόλαος
Σταθούλης Σπυρίδωνας
Χαλιορής Κωνσταντίνος, Συντονιστής Γενικός Διευθυντής
Κανδύλης Αλέξανδρος, Αναπληρωτής Διευθυντής

Από το κάδρο λείπουν, μέχρι νεωτέρας, και κάποιοι «διευθυντάδες» γνωστού ήθους στην αγορά. Καιρός γαρ εγγύς.

Από την συνεδρίαση απείχε ο ένας εκπρόσωπος της ΕΟΕ Γιώργος Αλικάκος. Ο έτερος, Νίκος Ξυλούρης, από την αρχή της διαδικασίας είναι βασιλικότερος του βασιλέως! Παρότι εκπροσωπεί τον ιστορικότερο θεσμό του Ελληνικού Αθλητισμού στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλαδή.

Να μην λησμονήσουμε βέβαια, πως στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ συμμετέχει και ο Σπύρος Σταθούλης! Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος είναι και ο Οργανωτικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Σπύρος Σταθούλης παρά τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για το ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου στο ΟΑΚΑ, απεμπολεί με την ψήφο συγκατάθεσής του τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου.

Το ηθικό είναι το ένα μέρος του πράγματος. Ασφαλώς και δεν περιμένει κανείς να κολλήσει κάποιος από τους προαναφερθέντες σε κάτι τέτοιο. Υπάρχει όμως και το πρακτικό κομμάτι. Τι θα συμβεί στα μέλη του ΔΣ την επόμενη μέρα Διότι:

O εκπρόσωπος της ΕΦΟΑ στην ΕΟΕ έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της ΕΟΕ. την επόμενη Τρίτη (29/3/2022).
Η ΕΦΟΑ. έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει με τις νόμιμες διαδικασίες την Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Τένις στο ΟΑΚΑ, προσφεύγοντας με κάθε νόμιμο τρόπο στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Οι εργαζόμενοι στο ΟΑΚΑ θα προσφύγουν επίσης σε κάθε νόμιμο μέσο για την ακύρωση του φωτογραφικού διαγωνισμού.

Για ποιο λόγο Στασινόπουλος, Κωνσταντακόπουλος δεν βγαίνουν από τη διαδικασία;

Δεν υπάρχει κομματικός οργανισμός ή άλλος αρμόδιος φορέας που να μην αντέδρασε στο σκάνδαλο. Η ΕΦΟΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έφεραν το ζήτημα στη Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για φωτογραφικές διατάξεις στον διαγωνισμό. Το ΚΙΝΑΛ μίλησε για επιχειρηματικά συμφέροντα στον διαγωνισμό. Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, ζήτησε να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια παράδοσης των γηπέδων τένις στα ιδιωτικά συμφέροντα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΕΦΟΑ ασφαλώς. Από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»,Λευτέρης Μαγιάκης, είχε ζητήσει την επίσημη τοποθέτηση της δημοτικής Αρχής ως προς μια τέτοια ενδεχόμενη εξέλιξη. Έντονη αντίδραση και ανακοίνωση είχαμε κι από τον Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΚΑ, επίσης, θα διεκδικήσουν θυμίζουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ακύρωση του διαγωνισμού. Ο ισχυρός άνδρας της ΕΦΟΑ άλλωστε, Σπύρος Ζαννιάς, με επιστολή του ζήτησε από τον Σπύρο Καπράλο το θέμα να συζητηθεί στην Ημερήσια Διάταξη της ερχόμενης εβδομάδας.

Η σκόνη που έχει σηκωθεί έχει μετατραπεί σε θύελλα αντιδράσεων και εξελίξεων. Και η απορία μένει. Άνθρωποι με κύρος και επιχειρηματικές επιτυχίες στην επαγγελματική τους καριέρα, όπως ο Γιάννης Ιπποκράτης Στασινόπουλος, αλλά και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, γιατί δεν αποσύρονται από τον διαγωνισμό; Για ποιο λόγο «λερώνουν» την υστεροφημία τους με φωτογραφικές διατάξεις και εμπλοκή σε πολιτικά παιχνίδια στα όρια του σκανδάλου;

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*