Έδεσσα: Επίθεση στον πατέρα υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου. Το θύμα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας

moulas edessa symvoulos

Το απόγευμα της Τρίτης 21/5 ο πατέρας του Νίκου Μούλα, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου της Κοινωνίας σε Κίνηση, δέχτηκε απρόκλητη βίαιη επίθεση από κάτοικο της περιοχής, έξω από το σπίτι του στην Άρνισσα. Ο δράστης έκανε σαφή τα κίνητρα του, καθώς την πράξη του συνόδευσαν, εκτός από τις ύβρεις, χαρακτηρισμοί εναντίον του υποψηφίου μας. Το θύμα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Άρνισσας, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του, ενώ κατατέθηκε και μήνυση κατά του δράστη για εξύβριση, απειλές και σωματικές βλάβες.

Δήλωση Νίκου Μούλα για τη Επίθεση στον πατέρα του, Βασίλη Μούλα

΄΄Εδώ και χρόνια στον τόπο μας, καλλιεργείται ένα κλίμα μισαλλοδοξίας, φανατισμού και διχασμού. Ένας λόγος μίσους, δίχως επιχειρήματα, γιατί το μίσος δεν έχει επιχειρήματα. Κι είναι αυτό το μίσος, ο φανατισμός και η θρασυδειλία που οδήγησε τον 50χρονο δράστη σε βιαιοπραγίες ενάντια στον πατέρα μου. Στόχος ήμουν εγώ. Οι δράσεις μου, η δημοκρατικές μου θέσεις και τοποθετήσεις. Όπως στόχος όλων αυτών των θρασύδειλων και ανεγκέφαλων είναι στην ουσία κάθε δημοκρατική διαδικασία, κάθε ελεύθερη έκφραση λόγου, στο πλαίσιο του αλληλοσεβασμού της διαφορετικής θέσης και άποψης.

Ο δικός τους διάλογος γνωρίζει μόνο τη βία. Είτε λεκτική, είτε σωματική. Και είναι οι ελάχιστοι. Η θλιβερή μειοψηφία. Η απομονωμένη και εγκλωβισμένη στο μίσος φασιστική λογική. Το ξέρουν πολύ καλά αυτό! Γι’ αυτό και ο θόρυβος που προκαλούν, ως τενεκέδες άδειοι και ξεγάνωτοι. Το γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κόσμος του τόπου μας αποστρέφεται αυτού του είδους τις φασιστικές πρακτικές, βιαιοπραγίες που γίνονται από ανεγκέφαλους και φασίστες, χωρίς στοιχειώδη μόρφωση, χωρίς επιχειρήματα. Και αναφέρομαι σ’ αυτόν τον κόσμο που καλώ σήμερα ν απομονώσει αυτά τα σταγονίδια, να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και συμπεριφορές και να συμπαραταχτεί μαζί μας στον αγώνα μας για έναν δήμο δημοκρατικό, καθαρό από τέτοιου είδους κοινωνικά σκουπίδια. Είτε στις δημοτικές εκλογές, είτε στις περιφερειακές ακόμα και στις ευρωεκλογές να καταψηφιστούν αυτοί οι άνανδροι δολοφόνοι, νοσταλγοί του Χίτλερ.

Αν στόχος της επίθεσης στον πατέρα μου ήταν να με φοβίσουν, τους απαντώ, πως όχι μόνο δεν θα τους φοβηθώ, αλλά θα φροντίσω, ώστε η τιμωρία τους να είναι παραδειγματική από την ελληνική δικαιοσύνη. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, ώστε η δημοκρατική κοινωνία του δήμου της Έδεσσας να καταδικάσει τέτοιου είδους θρασύδειλες και φασιστικές συμπεριφορές.΄΄

‘’Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει / Μήτε αλυσίδα στ’ αγεριού και στου ρωμιού το πόδι’’ Γ. Ρίτσος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*