Διοικητές νοσοκομείων: Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

nosokomeio makedonia

Στους 150 και πλέον είναι οι διοικητές που διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία . Η κυβέρνηση μετά από άρθρο του healthweb τους διορίζει ως προσωρινούς με το νόμο 4931/2022.

Πριν τρεις μήνες είχαμε γράψει ότι οι διορισμοί των διοικητών στα νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν χωρίς η διαδικασία να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται στο νόμο 4735/2020 που ρυθμίζει τα θέματα επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο τομέα. Είχαμε επισημάνει ότι η παράλειψη αυτής της προβλεπόμενες διαδικασίας καθιστά παράνομους τους διορισμούς των διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι αυτό που γράφει το healthweb είναι το σωστό, προσπάθησε να νομιμοποιήσει τους διοικητές που διορίστηκαν μέχρι σήμερα με το νόμο 4931/2022 , ωστόσο δεν ήθελε να φανεί ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών που έγιναν μέχρι σήμερα είναι παράνομες , στο νομό αναγράφεται στο άρθρο 66 ότι όσες ‘’Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχαν εκδοθεί για την κάλυψη των θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών φορέων του Υπουργείου Υγείας που έχουν κενωθεί πριν τις 12 Οκτωβρίου 2020 και των οποίων η πλήρωση εκκρεμεί, ακυρώνονται και ακολουθείται η οριζόμενη στα άρθρα 20 έως 23 του ν. 4735/2020 (Α΄197) διαδικασία κάλυψης.’’Μέχρι πρόσφατα όμως τοποθετούσε διοικητές στα νοσοκομεία και εάν υπάρχει κάποιος (Εμείς δεν γνωρίζουμε) που δεν έχει τοποθετηθεί αυτό θα γίνει με το νόμο 4735/2020. Στους 150 και πλέον διοικητές που διορίστηκαν παράνομα πιθανόν κάποιος που δεν πρόλαβε σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο, θα αξιολογηθεί ‘’αξιοκρατικά ‘’ αφού θα είναι μάλλον ο μοναδικός υποψήφιος.

Όλοι οι διοικητές μετά το άρθρο του healthweb διορίζονται ως προσωρινοί λες και αυτό νομιμοποιεί αυτούς και τις πράξεις τους.

Θα πρέπει το ΑΣΕΠ να μην λαμβάνει υπόψιν τους διορισμούς αυτούς, ( αφού και ο νόμος 4931/2022 αναγνωρίζει πλέον ότι παράνομα έχουν τοποθετηθεί), στην μοριοδότηση των υποψηφίων όταν οι διορισμοί -ΚΑΠΟΤΕ- θα γίνονται νόμιμα. Μην νομιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές και αθέμιτους ανταγωνισμούς μεταξύ των υποψηφίων. Θα πρέπει τουλάχιστον οι ανεξάρτητες αρχές να διαφυλάξουν τα ελάχιστα στην αξιοκρατία όχι μόνο για τους υποψήφιους αλλά και για να μην χρεοκοπήσουν τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας συνολικά.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*