Τζάκρη: Να ενταχθεί το ογκολογικό τμήμα του Γεν. Νοσ. Γιαννιτσών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου

tzakri vouli
Μετά τα σοβαρά προβλήματα που υπήρξαν στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών κατά την περίοδο της πανδημίας και οι σημαντικές ελλείψεις στο παθολογικό, στο ακτινολογικό και στο ογκολογικό τμήμα έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης, ένα ακόμη ζήτημα διοικητικής φύσης έρχεται να προστεθεί, η ένταξη του ογκολογικού τμήματος στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, ώστε να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο τμήμα, εκτός της παθολογικής κλινικής στην οποία ανήκει τώρα.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρο- νοσηλευτικό προσωπικό αφού οι περί τους 500 εξυπηρετούμενους ασθενείς θα καταγράφονται στο ογκολογικό τμήμα και όχι στην παθολογική κλινική όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Για αυτό και με στόχο να ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρο- νοσηλευτικό προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κατέθεσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία τον ρωτώ για τις προθέσεις του:
(1) να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η ένταξη του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, ώστε αυτό να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την παθολογική κλινική στην οποία ανήκει τώρα,
(2) να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου ιατρο- νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί κατάλληλα το ογκολογικό τμήμα το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περί τους 500 ασθενείς και
(3) να δώσει κίνητρα ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: τον Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ένταξη του ογκολογικού τμήματος στο οργανόγραμμα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών»
Το νέο σύγχρονο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών θεμελιώθηκε το 1989, σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, δωρεά Αλεξάνδρας Αρβανίτη (Σεμερτζή) και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, το γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.
Μετά τα σοβαρά προβλήματα που υπήρξαν κατά την περίοδο της πανδημίας και τις σημαντικές ελλείψεις στο παθολογικό, στο ακτινολογικό και στο ογκολογικό τμήμα, έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο στα όρια της κατάρρευσης.
Παρόλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια πέρα από τα όποια προβλήματα, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσει ένα πλήρες ογκολογικό τμήμα με πλήρες-λειτουργικό τμήμα χημειοθεραπείας.
Ωστόσο, η υπολειτουργία του ακτινολογικού τμήματος (και του αξονικού τομογράφου) και οι παραιτήσεις πολλών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων έχουν δημιουργήσει πολλά εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια.
Ένα ακόμη εξίσου σημαντικό ζήτημα διοικητικής φύσης είναι και η ένταξη του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, ώστε αυτό να λειτουργήσει ως ανεξάρτητο τμήμα εκτός της παθολογικής κλινικής στην οποία ανήκει τώρα.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρο- νοσηλευτικό προσωπικό και οι εξυπηρετούμενοι ασθενείς θα καταγράφονται στο ογκολογικό τμήμα και όχι στην παθολογική κλινική όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Έτσι θα υπάρξει μια πραγματική εικόνα των ασθενών που εξυπηρετούνται από το ογκολογικό τμήμα. Αυτή τη στιγμή το ογκολογικό τμήμα εξυπηρετεί περί τους 500 ασθενείς από τους οποίους οι 150 υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι οι οποίοι βρίσκονται σε τακτική παρακολούθηση δεν εμφανίζονται ως ογκολογικά περιστατικά.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η υπολειτουργία του ακτινολογικού τμήματος (και του αξονικού τομογράφου) που είναι σε άμεση σύνδεση με το ογκολογικό τμήμα, θέτει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους καρκινοπαθείς ασθενείς που λόγω της φύσης της ασθένειας τους και της τακτικής επανεξέτασης τους αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με την όποια καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση τους.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Προτίθεστε να επισπεύσετε τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η ένταξη του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, ώστε αυτό να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την παθολογική κλινική στην οποία ανήκει τώρα;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου ιατρο- νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να στελεχωθεί κατάλληλα το ογκολογικό τμήμα το οποίο σήμερα εξυπηρετεί περί τους 500 ασθενείς;
3. Ποια κίνητρα προτίθεστε να δώσετε ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές (όπως της ΠΕ Πέλλας) προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από νέους ιατρούς να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιοχής;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Θεοδώρα Τζάκρη»

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*