Χριστουγεννιάτικο χιόνι σε τέσσερα χιονοδρομικά της χώρας – Ανάμεσα τους και το Καϊμακτσαλάν

Παρά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, Καϊμακτσαλάν,  Πισοδερίου – Βίγλας και της Βασιλίτσας το έχει στρώσει.

Όσοι θέλουν να δουν χριστουγεννιάτικο χιόνι μπορούν να κάνουν μία επίσκεψη στα χιονοδρομικά κέντρα που είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους. Μικροί και μεγάλοι ανέβηκαν ήδη από σήμερα για να παίξουν με το χιόνι, ενώ άλλοι προτίμησαν καφέ στο σαλέ.

Το Καϊμάκτσαλαν (ή Βόρας), είναι το τρίτο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο και τον Σμόλικα. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, που ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους, 1 παιδικό ).

Στον Παρνασσό, είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σκιέρ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1976 και συνολικά, διαθέτει 19 χιονοδρομικές πίστες με συνολικό μήκος 36 χιλιομέτρων.

Στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 19 χμ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο 1650 μ. έως 2000 μ., βρίσκεται μέσα σε δάσος από οξιές το χιονδρομικό Βίγλας-Πισοδερίου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*