Απάντηση Τζάκρη στο άρθρο Λακόπουλου περί «ψευδίσματα», «γλαστροειδή», «μεγαλεία» κα

tzakri

Κύριε Λακόπουλε, στο άρθρο σας στη στήλη «Φωτοσκιάσεις» και με τον τίτλο «ψευδίσματα» καταπιαστήκατε μ’ εμένα.

Επειδή έχω μάθει να απαντώ σε όλα δημόσια, απαντώ λοιπόν και σ’ εσάς με το εξής:
Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα θετικά:

▪ Δεν είμαι, αποφαίνεστε, «χαζή ξανθιά», αλλά ξανθιά σκέτη, πράγμα μάλλον συγχωρητέο λόγω καταγωγής.

▪ Επισημαίνετε ότι “γοητεύω” παραδόξως πολλούς προέδρους που με υπουργοποιούν κ.λπ., ενώ μάλιστα απωθώ κάποιους δημοσιογράφους που μου σέρνουν τον αναβαλλόμενο. ΟΚ, το αντίθετο θα ήταν μεγάλο πρόβλημα.

▪ Από τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, 2013) δεν με “διαγράφουν”, αλλά αποχωρώ βάσει επιδίωξης. Έτσι καταψήφισα την κυβέρνηση Σαμαρά «στην οποία είχα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης τον προηγούμενο χρόνο …». Μα από όσους τoν είχαν υπερψηφίσει ζητούσε κι ο κ. Σαμαράς την ψήφο εμπιστοσύνης που του αρνήθηκα!

▪ Νομική εγχώριων σπουδών και ενεργός δικηγορία σε επαρχιακή πόλη είναι η επόμενη κάπως αμφίσημη διαπίστωση. Αλλά και αυτό το προσμετρώ στους επαίνους μιας κι αυτός υπήρξε ο δρόμος ανάδειξης πολλών πολιτικών που δεν ήταν γόνοι.

▪ «Μεγαλεία. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόσωπο στην ιεραρχία!». Εδώ ελαφρώς υπερβάλλετε! Έχουμε βάσει καταστατικού Γραμματέα (Ράνια Σβίγγου) κι αναπληρωτή Γραμματέα (Βασιλειάδης Γεώργιος), αλλά και πολλούς άλλους διακεκριμένους.

▪ Στα ίδια πλαίσια κατηγορείτε αδίκως την προ Κασσελάκη ηγεσία, δηλαδή τον συμπατριώτη σας κ. Τσίπρα, ότι κακώς με αντιμετώπιζε «γλαστροειδώς». Στην προφανή προσπάθειά σας να με υπερασπιστείτε φοβούμαι ότι πάλι υπερβάλατε.

Ο Στ. Κασσελάκης όταν εμφανίστηκε ήμουν ήδη:
α) κοινοβουλευτική εκπρόσωπος,
β) παλιότερη βουλευτής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με 20ετή θητεία, δέκα αλληλοδιάδοχες εκλογές, σταθερά στην πρώτη θέση προτίμησης των συμπατριωτών μου,
γ) μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,
δ) πρώτο εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής στην Κεντρική Μακεδονία κ.ά. Too much for Glastra…

▪ Σαφώς στην επαινετική σας διάθεση περιλαμβάνω και την προσομοίωσή μου με την κ. Έφη Αχτσιόγλου. Στην αναφορά σας πάντως στις “διάσημες του
νομού” μας ξεχάσατε την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

▪ Το ελαφρύ ψεύδισμα δείχνει να σας εξιτάρει περισσότερο κι από τα σατέν. Η αλήθεια είναι ότι στην παράδοση του Δημοσθένους κι εγώ κάνω εντατικές
ασκήσεις με χαλίκια προκειμένου να το εξασκήσω.

Στα αρνητικά προσμετρώ μόνο το ότι με χαρακτηρίσατε «αυστηρή κι ανελέητη γυμνασιάρχη», πράγμα που μαρτυρά μια κάπως μεγαλίστικη συμπεριφορά.

Μάλλον όμως ο ίδιος είστε αυστηρός γυμνασιάρχης βαθμολογώντας κατά καιρούς πλήθος πολιτικών κι επαναλαμβανόμενος ελαφρώς. Ειδικότερα δε στην περίπτωσή μου απαξιώνετε τις βαθιές γνώσεις μου στα Θρησκευτικά βάζοντάς μου κάτω από τη βάση, χωρίς να διευκρινίζετε αν κατά τη γνώμη σας υπεράσπισης χρήζει ο Ιωνάς ή το κήτος.

Το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου στο ieidiseis.gr  με τίτλο Θεοδώρα Τζάκρη: Ψευδίσματα

Ότι η Θεοδώρα Τζάκρη έχει πάρει στα σοβαρά τον καθοδηγητικό ρόλο της προκύπτει και από την αυστηρότητα γυμνασιάρχη, με την οποία αντιμετωπίζει τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην πρώτη κυβέρνησή του, ο Γ. Παπανδρέου την τοποθέτησε υφυπουργό Εσωτερικών – με έδρα τη… Θεσσαλονίκη! Αλλά έδωσε κανείς σημασία;

Ούτε η Θεσσαλονίκη.

Τράβηξε την προσοχή σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνοντας στο βήμα με κόκκινο σύνολο και γόβες Louboutin.

Η προσωπική κοκεταρία της Θεοδώρας Τζάκρη και τα φανταχτερά χρώματα σε σατέν υφάσματα, συνοδεύουν διαχρονικά τη δημόσια παρουσία της.

Μαζί με το ελαφρύ ψεύδισμα στην ομιλία.

Τον Νοέμβριο του 2013, δείχνοντας ότι δεν είναι η «χαζή ξανθιά» της παρέας, επιδίωξε τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ.

Υπερψήφισε πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, στην οποία είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης τον προηγούμενο χρόνο.

Με νομικά στη Θεσσαλονίκη και δικηγορία στα Γιαννιτσά, εκπροσωπούσε μια υβριδική σχολή πολιτικής, που αργότερα ανέδειξε και την Έφη Αχτσιόγλου – την άλλη διάσημη του νομού.

Το 2015 βρέθηκαν στο ίδιο κόμμα – και αργότερα ευτυχώς όχι και στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Η Τζάκρη είχε ήδη βαρύτερο βιογραφικό – με τέσσερις συνεχόμενες εκλογές ως ΠΑΣΟΚ, πριν αρχίσει να εκλέγεται, άνετα ως ΣΥΡΙΖΑία.

Ο Τσίπρας την αντάμειψε με θέση αφανούς υφυπουργού – και όχι υπουργού που λέει ο σημερινός αρχηγός της.

Πρώτη και καλύτερη στην υποστήριξη του Κασσελάκη, έπιασε το τζόκερ: από τις χαμηλές πτήσεις επί Τσίπρα, μετακόμισε στο κομματικό ρετιρέ.

Από τη «γλαστροειδή» αντιμετώπισή της, από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη μούρη στο Καβούρι: γραμματέας της Κ.Ο.

Μεγαλεία. Είναι το τρίτο κατά σειρά πρόσωπο στην ιεραρχία, μετά τον «πρόεδρό μας» – και τον Φάμελο, που τον σκαντζάρει στη Βουλή.

Ότι έχει πάρει στα σοβαρά τον καθοδηγητικό ρόλο της προκύπτει και από την αυστηρότητα γυμνασιάρχη, με την οποία αντιμετωπίζει τη νέα εσωκομματική αντιπολίτευση: «Θέλουν να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό».

«Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» θα σκέφτονται ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ή ο Βούτσης.

Ο Τζανακόπουλος πρέπει να την έχει πρώτη στη λίστα των «κωλοπασόκων που μας κατέστρεψαν».

Είναι αφοσιωμένη στον εξ αποκαλύψεως αρχηγό και το γκαζώνει: «Όλη Ελλάδα διαπιστώνει πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πολιτικό κεφάλαιο». Ποιος Τσίπρας;

Οι δημοσκόποι πάντως και το σούσουρο στα καφενεία, δεν συμφωνούν.

Φοβούμενη ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα βρει μπροστά της τον Τζουμάκα και θα καλοπεράσει, ζητάει από τον Κασσελάκη διαγραφές «χωρίς δισταγμό».

Αλλιώς θα είναι «λάθος» του και «αυτοκτονία».

Τον θέλει ανελέητο. Είναι ο ήρωάς της και πέφτει στη φωτιά για χάρη του: «Ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους».

Μπορεί να μην παίζει στα δάκτυλα τις μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά το ψεύδισμά της έχει πλέον αυτοπεποίθηση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*