Ανθρωποκυνηγητό της Wagner για Αφρικανό πολέμαρχο που ανάγκαζε παιδιά να τρώνε τα μυαλά των θυμάτων

Σύμφωνα με την Daily Star, οι μισθοφόροι της Βάγκνερ έφτασαν κοντά στη σύλληψη ενός βάναυσου πολέμαρχου που ανάγκαζε τα παιδιά των διαβόητων παιδικών στρατών του να τρώνε τα μυαλά των θυμάτων τους.

Ποιος είναι ο Τζόσεφ Κόνι

Ο φυγάς Τζόζεφ Κόνι από την Ουγκάντα παραπέμφθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας το 2005, αφού εξαπέλυσε μια δεκαετία τρόμου. Ο ηγέτης του Στρατού Αντίστασης του Κυρίου (LRA) κρύβεται για πάνω από 20 χρόνια αφού έκανε πλύση εγκεφάλου σε παιδιά για να γίνουν δολοφόνοι και τα ανάγκασε να ενταχθούν στην πολιτοφυλακή του.

Όμως η ομάδα Βάγκνερ τον πλησίασε σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας νωρίτερα αυτό το μήνα, αναφέρει το Rolling Stone.

«Αυτό ισοδυναμεί με καταδίωξη στους αφρικανικούς θάμνους. Ο αμερικανικός στρατός έφτασε σε απόσταση 72 ωρών από τον Kony. Η Βάγκνερ μπορεί να είναι ακόμη πιο κοντά», δήλωσε μια πηγή στο δημοσίευμα.

Ο πολέμαρχος ισχυριζόταν ότι ένα ιερό πνεύμα τον οδηγεί να καταλάβει την εξουσία στην Ουγκάντα. Ο αυτοαποκαλούμενος χριστιανός προφήτης κατηγορείται για εγκλήματα όπως δολοφονίες, βιασμούς, απαγωγές και βασανιστήρια. Το 2022, οι ΗΠΑ τον επικήρυξαν με 5 εκατομμύρια λίρες.

Η καταδίωξη από τους Βαγκνερίτες

Η καταδίωξη του Βάγκνερ ξεκίνησε όταν 14 αποστάτες του LRA του Kony παραδόθηκαν σε μια ομάδα ανδρών που παρίσταναν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας στα τέλη Μαρτίου. Οι άνδρες ήταν στην πραγματικότητα μια ένοπλη ομάδα του Τσαντ που συνδέεται με την Βάγκνερ,η οποία συχνά συνεργάζεται με τοπικές πολιτοφυλακές για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του.

Αφού έθεσαν υπό κράτηση τους αποστάτες, οι δυνάμεις της Βάγκνερ επιτέθηκαν στο χωριό, όπου είχε βρεθεί πρόσφατα ο Κόνι και στο οποίο βρίσκεται μια μεγάλη φυτεία μαριχουάνας που χρηματοδοτεί μια σειρά περιφερειακών μαχητικών ομάδων.

Οι ντόπιοι λένε ότι ο καταυλισμός του Kony βρισκόταν σε απόσταση 10 μιλίων από το χωριό. Λεπτομέρειες της επίθεσης αναφέρθηκαν από ντόπιους οι οποίοι περιέγραψαν μια ανταλλαγή πυρών που σκότωσε από δύο έως οκτώ άτομα, δήλωσε η πηγή στο Rolling Stone.

«[Η Βάγκνερ] πήγε εκεί με ελικόπτερα, δύο ελικόπτερα, και πυροβόλησαν προς τα κάτω [τον καταυλισμό του Kony]», δήλωσε ο Ousmane, ο διοικητής της UPC.

«Η αεροπορική επίθεση ακολουθήθηκε από μια χερσαία επιχείρηση, η οποία οδήγησε σε παρατεταμένη ανταλλαγή πυρών. «Καθώς [η Βάγκνερ] γνωρίζει καλά το σημείο έκαναν πολλές ζημιές, έκαψαν ολόκληρο το χωριό. Υπάρχουν μικρά χωριά γύρω από αυτό, έκαψαν όλα αυτά τα χωριά. Όλα».

Αλλά ο Kony δεν ήταν ανάμεσα στους νεκρούς….

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*