Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία – Σταματάει η επέλαση της Wagner προς τη Μόσχα

Fighters of Wagner

Λήξη συναγερμού φαίνεται πως σήμανε στη Ρωσία, με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αναπαρήχθησαν για αποκλιμάκωση στη Ρωσία μετά την «ανταρσία» που ξεκίνησε η Wagner

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι έδωσε εντολή στους μαχητές του, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, να επιστρέψουν στις βάσεις τους ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Nωρίτερα, το γραφείο του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν συμφώνησε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας να μετατρέπεται σε «Από Μηχανής Θεό».

Τι αναφέρει στο ηχητικό ο Πριγκόζιν

«Ήθελαν να διαλύσουν τη Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου την προέλαση της Δικαιοσύνης. Σε 24 ώρες φτάσαμε 200 χλμ. από τη Μόσχα. Όλη αυτή την περίοδο δεν χύθηκε ούτε μία σταγόνα αίματος των μαχητών μας. Τώρα είναι η στιγμή που θα χυθεί αίμα και στις δύο πλευρές, οπότε με όλο το αίσθημα ευθύνης, παίρνουμε τα στρατεύματά μας και αποχωρούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις της Wagner σύμφωνα με το σχέδιο».

Χάρτης με την πορεία της Wanger

Στον παρακάτω χάρτη που δημοσιεύει το Sky News φαίνεται η πορεία που θα ακολουθούσε η Wanger από το Ροστόφ ως τη Μόσχα. Εν τέλει η πορεία διακόπηκε περίπου 200 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

ds

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*