Ανδρουλάκης: Ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

androulakis

Κινούμενος ανάμεσα στις μυλόπετρες του δικομματισμού ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να βρίσκεται καθημερινά στον αφρό της επικαιρότητας.

Η αναφορά ότι αν δεν επιτύχει τους εκλογικούς του στόχους θα ζητήσει να αξιολογηθεί από τη βάση του κόμματος προκάλεσε αίσθηση. Η ερώτηση, στη συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1, πώς θα αντιδράσει, αν δεν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό, αιφνιδίασε καθότι είναι η πρώτη του εκλογική μάχη ως επικεφαλής: «Για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματός μας».

Συνεχίζοντας την επίθεση απέναντι σε Τσίπρα – Μητσοτάκη τούς κατηγορεί ότι δεν κάνουν πολιτική εκλογική καμπάνια αλλά προσωπική: «Βλέπω ένα ισχυρό σύστημα εξουσίας να προσπαθεί να θέσει ψευτοδιλήμματα στον ελληνικό λαό. Δεν έχουμε προεδρικό σύστημα, δεν έχουμε το γαλλικό σύστημα στην Ελλάδα, έχουμε κοινοβουλευτικό. Στο κοινοβουλευτικό αποφασίζουμε βάσει του Συντάγματος. Εγώ σέβομαι το Σύνταγμα, καλώ και τους πολιτικούς μου αντιπάλους να το σεβαστούν». Αμέσως μετά, το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε σύντομο διαφημιστικό βίντεο τύπου τίζερ, στο οποίο παρουσιάζονται με επικούς ήχους διάφοροι τίτλοι ιστοσελίδων για τις δηλώσεις «ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης». Έπειτα, τίθεται το ερώτημα «ποιο είναι το πρόσωπο που έχει στο μυαλό του ο Νίκος Ανδρουλάκης» και στο επόμενο καρέ ενημερώνει ότι σύντομα η απορία θα λυθεί.

Το βίντεο έγινε θέμα συζήτησης, αν και πολλοί διαβλέπουν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συντηρήσει στην επιφάνεια ένα θέμα που επικοινωνιακά «έπαιξε» δυνατά. Ουσιαστικά στην επόμενη φάση της διαφήμισης θα υπάρχει πολιτική ανάλυση με το τι εννοεί ο… ποιητής Ανδρουλάκης.

Στη συνέντευξή του, επιχειρώντας να απαντήσει, τόνισε: «Δεν είπα ποτέ ότι θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ποτέ. Είπα, πρώτα απ’ όλα, να έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την τελευταία φορά. Δεύτερον, προγραμματικές συγκλίσεις, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική μόνο στα πρόσωπα. Η πολιτική αλλάζει με συγκλίσεις. Και, τρίτον, τα πρόσωπα. Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν αλαζονεία και αμετροέπεια. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής».

Τασσόμενος υπέρ της απλής αναλογικής επέκρινε έντονα τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Γερμανία είναι ένα “κακό σύστημα”. Αντίθετα, είναι “καλό σύστημα” αυτό που θα εκβιάζει ο Μητσοτάκης όλους τους υπολοίπους για να μείνει πρωθυπουργός».

https://www.facebook.com/watch/?v=981120333258659

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*