Ανασχηματισμός των «ανοικτών μετώπων» – Προωθητικός και όχι τιμωρητικός, τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Mitsotakis-phone

Για ανασχηματισμό των «ανοικτών μετώπων» κάνουν λόγο πηγές του Μαξίμου, σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός. Αξιοποιεί την εμπειρία όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά.

Όπως αναφέρουν, χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής αποτελούν οι αλλαγές στα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική Προστασία, που σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια.

« Έρχεται, λοιπόν, να δώσει νέα πνοή και είναι προσανατολισμένος στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου», αναφέρουν και συνεχίζουν:

«Δεν προκαλεί ασυνέχειες σε καθοριστικούς τομείς του κυβερνητικού έργου που αφορούν την ανάπτυξη, τις υποδομές, την απορρόφηση πόρων. Δείχνει την προσήλωση και την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία και την ασφάλιση των νέων ανθρώπων».

Δεν αλλάζει ο βασικός κορμός
Όπως τονίζουν, οι αλλαγές αποτυπώνουν, επίσης, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ένα απολύτως θετικό έργο την τελευταία διετία.

«Για αυτό και ο βασικός κορμός δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές για τις αλλαγές ή για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι οι κινήσεις του στον τομέα αυτό είναι καλά ζυγισμένες, σωστά προσανατολισμένες και πάντοτε σε συνάφεια με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης του».

Αξιοποιούνται προσωπικότητες διακομματικής αναγνώρισης
Και με αυτόν τον ανασχηματισμό αξιοποιούνται πρόσωπα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αλλά και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αναγνώρισης, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

«Με σημαντική εμπειρία και προσφορά την πρώτη γραμμή σε πεδία που προσομοιάζουν με τα κυβερνητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται (Αποστολάκης – Γκάγκα)».

Για τον Ευάγγελο Αποστολάκη
Επίσης, οι πηγές κάνουν λόγο για μια πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση κρίσιμων γεωγραφικών περιοχών (Εύβοια, Δυτική Μακεδονία, Αχαΐα) με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ο κ. Αποστολάκης δεν αποδέχθηκε τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, μετά από έντονο παρασκήνιο.

Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Για τον Θάνο Πλεύρη
Αναφορικά με την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Υγείας από τον Θάνο Πλεύρη, οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν:

«Ο κ. Πλεύρης γνωρίζει όσο λίγοι πολιτικοί τον τομέα της υγείας. Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, οι συνολικές παρεμβάσεις του αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και αποτελούν εχέγγυα για τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί με επιτυχία στον νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της υγείας.

Σημαντική είναι η προσθήκη της κας Ασημίνας Γκάγκα προέδρου του ΚΕΣΥ γιατρού που βρέθηκε αυτά τα δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για την επιστροφή Θεοδωρικάκου
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιστροφή του κ. Θεοδωρικάκου στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει ανάμεσα στα άλλα ότι όποιος βγαίνει από την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι δεν επιστρέφει σε αυτή.

Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου υπουργού σε συνδυασμό με τη διάρθρωση και τη δομή του υπουργείου δημιουργούν την ικανή συνθήκη για να ανταποκριθεί το υπουργείο στον κρίσιμο και πολύπλευρο ρόλο του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*