Αιμορραγία από το πέος: Γιατί συμβαίνει;

aimoragias

Η αιμορραγία από το πέος μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Αν η αιμορραγία συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ ή του αυνανισμού, συνήθως δεν είναι κάτι σοβαρό. Αν όμως το αίμα βρίσκεται στο σπέρμα σας ή στα ούρα θα πρέπει να μιλήσετε αμέσως με τον γιατρό σας.

Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα

Το αίμα από το πέος σας μπορεί να είναι σύμπτωμα σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένης της γονόρροιας, του έρπητα των γεννητικών οργάνων και των χλαμυδίων. Εάν έχετε επώδυνη ούρηση και εκκρίσεις από το πέος σας, κλείστε ραντεβού με έναν αφροδισιολόγο. Ποτέ μην αγνοείτε τα συμπτώματα ενός πιθανού ΣΜΝ καθώς εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπλοκές.

Κάποιο τραύμα

Ένας τραυματισμός στο πέος μπορεί να προκαλέσει αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα. Εάν παρατηρήσετε μώλωπες ή άγνωστα σημάδια στο πέος σας που προκαλούνται από αθλητικό τραυματισμό, έντονο σεξ ή κάποιο ατύχημα, κλείστε αμέσως ραντεβού με τον γιατρό σας.

Επιπλοκές χειρουργείου

Εάν υποβληθήκατε πρόσφατα σε κάποια επέμβαση και δείτε ότι βγαίνει αίμα από το πέος σας, κλείστε ένα ραντεβού με τον χειρουργό ή τον γιατρό σας για να το ελέγξετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα υποχωρήσει χωρίς θεραπεία, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχεται και από γιατρό.

Παθήσεις του προστάτη

Το αίμα στο σπέρμα μπορεί να οφείλεται σε οξεία ή χρόνια προστατίτιδα, καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, πέτρες του προστάτη ή μη φυσιολογικά αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή. Ο προστάτης, σε γενικές γραμμές, είναι συνήθης ύποπτος για αιματοσπερμία και αιματουρία. Όσο μεγαλώνουμε, ο προστάτης αυξάνεται φυσικά σε μέγεθος και αυτό μπορεί να προκαλέσει πού και πού μικρή αιμορραγία στα ούρα, αλλά σπάνια φαίνεται με γυμνό μάτι.

Ορχίτιδα ή επιδιδυμίτιδα

Εάν τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν πρήξιμο και πόνο στους όρχεις, μπορεί να είναι επιδιδυμίτιδα ή ορχίτιδα. Η επιδιδυμίτιδα είναι φλεγμονή της επιδιδυμίδας, του σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα έξω από τους όρχεις, και αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά. Η ορχίτιδα συχνά μοιάζει με την επιδιδυμίτιδα, αλλά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία, επώδυνο πρήξιμο του ενός ή και των δύο όρχεων και μερικές φορές αίμα στα ούρα ή το σπέρμα. Αναπτύσσεται συχνά από βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη και συνήθως αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά εάν είναι βακτηριακό, και παυσίπονα και ξεκούραση εάν είναι ιογενής.

Παρατεταμένη αποχή

Εάν δεν εκσπερματώσετε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, συνήθως περισσότερο από τρεις μήνες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αίμα στο σπέρμα σας. Αυτό είναι αβλαβές και δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία. Οι μετέπειτα εκσπερματώσεις σας θα είναι πιθανότατα καθαρές από αίμα.

Ουρολοίμωξη

Εάν εμφανίσετε αίμα στο σπέρμα ή/και στα ούρα σας, εάν τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αίσθηση καψίματος και έντονη ή άσχημη μυρωδιά κατά την ούρηση, μπορεί να πρόκειται για ουρολοίμωξη. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο ουροποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ουρήθρας, των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστης και των νεφρών, αλλά συνήθως εντοπίζεται στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα. Οι ουρολοιμώξεις είναι λιγότερο συχνές στους άνδρες και είναι σημαντικό να τις ελέγχετε πάντα από τον γιατρό σας. Εάν επιβεβαιωθεί, τότε συνήθως αντιμετωπίζεται γρήγορα με αντιβιοτικά.

Σεξουαλική δραστηριότητα

Η ακραία σεξουαλική δραστηριότητα ή το πολύ έντονο σεξ μπορεί να προκαλέσει αίμα στα ούρα. Συνήθως υποχωρεί μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ελέγξτε το σε κλινική σεξουαλικής υγείας.

Νεφροπάθεια

Οι κύστεις στα νεφρά, οι όγκοι, η νεφρίτιδα και οι πέτρες μπορούν όλα να προκαλέσουν αίμα στα ούρα. Οι πέτρες στα νεφρά είναι η πιο συνηθισμένη αιτία από τις παραπάνω. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο κατά την ούρηση και αποχρωματισμένα ή κοκκινωπά ούρα.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*