Αυτή είναι η νέα Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ (Ονόματα). Μέσα και ο Καρανίκας από την Έδεσσα.

nd

Συνεδριάζει την Κυριακή η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα εκλέξει τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του Κόμματος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr οι τέσσερις βουλευτές που συμμετέχουν στην Εκτελεστική Γραμματεία θα είναι:

Κεφάλα Μαρία (βουλευτής Ιωαννίνων)
Μαντάς Περικλής (βουλευτής Μεσσηνίας)
Οικονόμου Γιάννης (βουλευτής Φθιώτιδας)
Σπανάκης Βασίλης (βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β´ Αθηνών)

Το στοιχείο που ενώνει τους τέσσερις αυτούς βουλευτές είναι η μακροχρόνια εμπειρία τους στον κομματικό μηχανισμό. Οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Περικλής Μαντάς έχουν διατελέσει πρόεδροι ΝΟΔΕ των περιοχών τους, ο Γιάννης Οικονόμου πρόεδρος ΟΝΝΕΔ και γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ και ο Βασίλης Σπανάκης γραμματέας Οργανωτικού και στην πορεία των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο).

Για τις τέσσερις αιρετές θέσεις εξωκοινοβουλευτικών τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που έχουν επιλέγει από τον Κυριακό Μητσοτάκη είναι τα εξής:

• Από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση εκπροσωπείται στην Πολιτική Επιτροπή με 70 δημάρχους (ex officio) και 12 περιφερειάρχες.

• Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κλάδο της χώρας και την βόρεια Ελλάδα.

• Ο Γιάννης Πολιτόπουλος λόγω της μακροχρόνιας και ανιδιοτελούς προσφοράς του στο κόμμα αλλά και ως ένας Έλληνας επιχειρηματίας με μεγάλη δραστηριότητα και στο εξωτερικό.

• Η Μαρία Σαρηγιαννίδου ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης εκπροσωπώντας τη νέα γενιά του του κόμματος

Επίσης, ex officio μέλη είναι ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της Π.Ε. Γιώργος Στεργίου, ο γραμματέας της Κ.Ο. Σταύρος Καλαφάτης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Παύλος Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κομβικός υπήρξε ο ρόλος του γραμματέα της ΠΕ Γιώργου Στεργίου και δεν υπήρξαν «τριβές» για τις υποψηφιότητες και τις θέσεις στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*