40 εικαστικοί δημιουργούν in situ για τα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Τριήμερο  καλλιτεχνικό event, ανοικτό για το κοινό, διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2023 στον Πολιτιστικό Χώρο ΗΛΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή τα 40α γενέθλια του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 40 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες θα δημιουργήσουν in situ έργα, εμπνεόμενα από την πολύχρονη προσφορά του προγράμματος απεξάρτησης και από το σύνθημα «Βγες από το Μαύρο-Μπες στο Χρώμα».

Από τις 2 μ.μ. έως και τις 9 μ.μ. και τις 3 ημέρες του event, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον Πολιτιστικό Χώρο ΗΛΙΟ τη διαδικασία δημιουργίας των έργων, με μια ποικιλία υλικών και τεχνικών, πάνω σε ξύλινες επιφάνειες διαστάσεων 180 cm x 90 cm,. Στους/στις δημιουργούς που θα συμμετάσχουν στο τριήμερο event συγκαταλέγονται γνωστοί/ες εικαστικοί, φοιτητές και φοιτήτριες Καλών Τεχνών, street-artists, δημιουργικές ομάδες και απόφοιτοι/ες προγραμμάτων απεξάρτησης κ.ά.

Θα ακολουθήσει έκθεση των ολοκληρωμένων έργων στον ίδιο χώρο από το Σάββατο 11 έως και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ του ΚΕΘΕΑ είναι η πρώτη στο είδος της θεραπευτική δομή που λειτούργησε ποτέ στην Ελλάδα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη στη χώρα μας και αλλάζοντας την αντίληψη περί εξάρτησης ως δρόμου χωρίς επιστροφή και των εξαρτημένων ως ανίατων ασθενών ή εγκληματιών. Τα 40α γενέθλιά της σηματοδοτούν και τις 4 δεκαετίες απεξάρτησης στην Ελλάδα.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕVENT «Βγες από το Μαύρο – Μπες στο Χρώμα»

Τόπος   Πολιτιστικός Χώρος ΗΛΙΟΣ, Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού, Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Διάρκεια   6-8 Νοεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας   14.00΄ – 21.00΄ και τις τρεις μέρες

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 797-662, Κεντρική Γραμματεία ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Κ. Θάλεια Καλοτραπέζη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*