Υποτροφίες του Ιδρ. Σταύρος Νιάρχος για τα Μορφωτικά Προγράμματα Διεθνών Ανταλλαγών AFS

afs

Χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος17 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο θα εξασφαλίσουν ολόκληρη ή μερική υποτροφία (με κοινωνικά κριτήρια) για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, ως εκ τούτου παρακαλούμε θερμά για την αναδημοσίευση/αναγγελία του Δελτίου Τύπου μέσα από έντυπα, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και ψηφιακά μέσα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η AFSGreece προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Κύπριους μαθητές Λυκείου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ετήσιων διεθνών ανταλλαγών στο εξωτερικό.

Φέτος η AFSGreece συνεργάζεται με 26 χώρες. Σαράντα (40) θέσειςδιατίθενται σε: ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Βραζιλία, Αργεντινή κ.α. χώρες.

Στο πλαίσιο του GlobalCitizenScholarshipProgramη AFS εξασφάλισε 17 υποτροφίες (11 πλήρεις και 6 μερικές) xάρη στη δωρεά τουΙδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

H υπεύθυνη του προγράμματος στην Ελλάδα κα Βάλι Παπαδημητρίου, δηλώνει: «Στη διάρκεια των δεκαετιών, η AFS έχει προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης που συνέβαλαν καθοριστικά στην καλλιέργεια του χαρακτήρα τους, καθώς και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους. Η AFS Greece είναι εναρμονισμένη με τους στόχους της ευρύτερης οικογένειας της AFS διεθνώς και δεσμεύεται πλήρως να ενδυναμώσει και να ενθαρρύνει τους νέους της Ελλάδας και της Κύπρου να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και να καλλιεργούν την ανθεκτικότητά τους στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής τους εμπειρίας κι όχι μόνο».

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα περνούν ένα ακαδημαϊκό έτος στη χώρα υποδοχής τους, φιλοξενούμενοι από τοπικές οικογένειες. 

Λόγω μεγάλης ζήτησης, η διαδικασία της διαδικτυακής υποβολής αιτήσεων για τα ακαδημαϊκά προγράμματα τα οποία ξεκινούν το φθινόπωρο του 2022 και αφορούν σε μαθητές γεννημένους από 1-1-2004 έως 31-12-2007, παρατείνεται έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στον ιστότοπο https://afs.org.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*